Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Phool.co:n menestystarina: Intian johtava biomateriaaliyritys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Phool.co:n menestystarina: Intian johtava biomateriaaliyritys

Jätehuoltoon liittyvät huolenaiheet ovat erittäin tärkeitä Intiassa. Meidän on tärkeää ymmärtää, että jätteillä on voimakas kielteinen vaikutus luontoon ja ne voivat aiheuttaa kaikenlaista saastumista, puhutaanpa sitten kierrätyksestä tai kertyneen roskan kaatamisesta kodista, työpaikalta tai teollisuudesta.

Ihmisten sitoutuminen puhtaan ja terveellisen ympäristön ylläpitämiseen kuuluu myös kotitalouksiin, joiden on huolehdittava siitä, että heidän roskakorinsa hoidetaan asianmukaisesti. Teollisuus kaikkialla on entistä enemmän huolissaan valmistusprosessiensa ympäristövaikutuksista ja investoi jatkuvasti ympäristöystävällisempiin tuotantoprosesseihin. Jätehuolto ei ole vain terveellistä ympäristölle, vaan myös meille terveelliseen elämään.

Kun puhutaan jätteiden kaatopaikasta, yleisin kaatopaikka on vesi. Intia on monien temppelien ja uskonnollisten uskomusten maa. Suurin osa näistä temppeleistä on yleensä rakennettu lähelle pyhää Gange-jokea, Äitijumalattarta.

Otetaan esimerkiksi esimerkki Ganges-joesta Varanasissa, Intian henkisessä pääkaupungissa. Miljoonat ihmiset tulevat tähän paikkaan ja kylpevät puhdistaakseen itsensä synnistä. Teoksessa jokeen kaadetaan paljon kukkia, mikä saastuttaa sitä kukkien haitallisilla hyönteismyrkkyillä.

Jos joku on tuomassa muutosta järjestelmään ja tekemässä jotain Intian jokien kukkajäteongelmalle, onko tämä biomateriaalialan startup-yritys ns. Phool.co.

Phool.co on perustettu vuonna 2017 ja sen omistaa Kanpur Flowercycling Pvt. Ltd. Yritys kerää jokiin kaikkialla Intiassa upotettuja temppelikukkajätteitä. Keräämisen jälkeen he käyttävät näitä kukkia suitsukkeiden ja muiden vastaavien biohajoavien tuotteiden valmistukseen.

Lue lisää saadaksesi lisätietoja Phool.co:n startup-tarinasta, perustajista ja tiimistä, liiketoimintamallista, kohtaamista haasteista, kilpailusta, sijoittajista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Phool.co – Yrityksen kohokohdat

Aloitusnimi Phool.co

Päämaja Kanpur, Intia
sektori Yksityinen
Ala Kierrätysteollisuus
Perustaja Ankit Agarwal
Perustettu 2017
Arvostus
Tulot 15 miljoonaa dollaria (noin)
Kokonaisrahoitus kerätty 9,4 miljoonaa dollaria
Verkkosivusto pool.co

Phool.co – Tietoja
Phool.co – teollisuus
Phool.co – perustaja
Phool.co – Startup Story
Phool.co – Missio ja visio
Phool.co – nimi, logo ja tunnuslause
Phool.co – Liiketoimintamalli
Phool.co – tulomalli
Phool.co – kohtaamat haasteet
Phool.co – Rahoitus ja sijoittajat
Phool.co – mainokset ja sosiaalisen median kampanjat
Phool.co – Kilpailijat
Phool.co – Palkinnot ja saavutukset
Phool.co – Tulevaisuuden suunnitelmat

Phool.co – Tietoja

Kanpur Flowercyling Pvt. Ltd., joka perustettiin vuonna 2017, omistaa Phool-brändin. Siitä lähtien temppelijätettä on kierrätetty 11 060 tonnia. Lopulta liiketoiminta jaettiin HelpUsGreeniin ja Phooliin.

On raportoitu, että itse Etelä-Aasiassa noin kahdeksan miljoonaa tonnia kukkia heitetään joka vuosi jokiin uskonnollisista syistä. Tästä syystä Ganges-joki, joka tarjoaa juomavettä yli 400 miljoonalle ihmiselle, saastuu entisestään. Auttaakseen vähentämään saastumista Phool keksi ajatuksen, jonka mukaan kukkapyöräilystä tulisi ratkaisu Intian valtavaan temppelijäteongelmaan.

Phool on intialainen biomateriaaleja valmistava startup, joka tekee osansa Ganges-joen puhdistamisessa keräämällä kukkia jokeen upotetuista temppeleistä ja moskeijoista ja kierrättämällä ne ympäristöystävällisempien tuotteiden valmistamiseksi. Se on voittoa tavoitteleva yritys, joka työskentelee dalit-naisten kanssa kierrättääkseen kukkajätteen korkean katteen tuotteiksi, kuten suitsuketikkuiksi, orgaaniseksi kompostiksi ja biohajoavaksi styrofoamin korvikkeeksi.

Phool pyrkii ohjaamaan tämän haitallisen jätteen Gangesista ja parantamaan siten joen terveyttä keräämällä päivittäin yli 4 tonnia kukkajätettä Uttar Pradeshin temppeleistä.

Phool.co – teollisuus

Phool kuuluu kierrätysteollisuuteen. On aivan selvää, että korkean väestötiheyden ja kasvavan teollisen toiminnan vuoksi, jotka tuottavat suuria määriä sekä vaarallista että vaaratonta jätettä, Intian jätehuoltomarkkinat kasvavat tervettä vauhtia.

Kehityshuomautuksena on, että nämä kierrätysteollisuudet eivät ole vielä saaneet oikeaa teknologiaa. Lähteiden mukaan vain 30 % maan 75 %:sta kierrätettävästä jätteestä kierrätetään. Tämä huono tapa hoitaa jätehuoltoa maassa johtuu monista tekijöistä, kuten tehokkaan infrastruktuurin puutteesta ja riittämättömistä jätteiden keräämistä, hävittämistä ja kierrätystä koskevista määräyksistä.

Intian jätehuoltosektorilla on valtava potentiaali, jos vain niille tarjotaan innovatiivisia ratkaisuja, niin Intiasta voi tulla ensisijainen syy jätteen vähentämiseen joissa ja valtamerissä.

Phool.co – perustaja

Phool.co on Ankit Agarwalin vuonna 2017 perustama.

Ankit Agarwal

Ankit Agarwal on Phool.co:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän valmistui tietotekniikan kandidaatiksi PICT:stä Punessa ennen kuin suoritti maisterintutkinnon innovaatiojohtamisesta Symbiosis International Universityssä Punessa.

Ankit aloitti uransa projektiharjoittelijana Symantecissa, ja myöhemmin hänestä tuli automaatioinsinööri samassa yrityksessä. Hän on julkaissut noin 17 tutkimusta ja patentin. Hän on Asia Society as:n jäsen Asia 21 Young Leader 2016.

Ankit Agarwal on ollut esillä Forbesissa 30 alle 30. Viime aikoina hän on myös saanut monia tunnustuksia, kuten arvostettu Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteen nuori johtaja -palkinto, Takeda Young Global Entrepreneur Award, thän Unilever Young Entrepreneur Awardsja GSG Millennial Honor.

Phool.co – Startup Story

Ajatus Phoolista syntyi, kun Kanpurissa asuva Ankit Agarwal vieraili kotikaupunkinsa ghateissa lapsuudenystävän kanssa. Nähtyään joen, kun monet harrastajat tulivat suorittamaan rituaaleja, he järkyttyivät nähdessään, kuinka paljon roskia pullotettiin jokeen.

Ankit sai idean, että jos hänen pitäisi parantaa meren elämää, hänen on kerättävä hukkaan menneet kukat ja kierrätettävä ne. Aluksi se oli haastavaa, koska yksikään temppelin johto ei ollut valmis luopumaan kukkaisista jätteistään.

Mutta tämä ei estänyt Ankit, sillä hän jatkoi ja esitteli kierrätysideansa eri sidosryhmille ja esitti ajatuksen temppelijätehuollosta huolehtimisesta maassa. Pitkän tutkimuksen ja oikean tilaisuuden odottamisen jälkeen yritys valmisti vihdoin ensimmäisen kukkapyörällisen suitsukkeensa.

Phool.co – Missio ja visio

Phool.co:n tehtävä on äänekäs ja selkeä heidän työstään. Heidän tehtävänsä kuuluu: “Tehtävämme on käyttää uudelleen palvontapaikoista tuleva jäte, se oli Phoolin syntymä.”

Yhtiö näkee itsensä vahvistavansa haavoittuvia ihmisiä ja suojelevansa Ganges-jokea saastumiselta.

Phool.co – nimi, logo ja tunnuslause

Yrityksen nimi on johdettu hindin kielen sanasta Phool, joka tarkoittaa kukkaa.

Kuten näemme, logo näyttää olevan itse sana Phool, jonka alla on tunnuslause “Made from the Temple Flowers”

Phool.co – Liiketoimintamalli

Phoolin liiketoimintamalli on kiertotalouden malli. Se kattaa molemmat B2B- ja B2C-liiketoimintamallit. Yhtiön toimialana on kerätä kukkia ja jalostaa niistä erilaisia ​​tuotteita, kuten luomuvermikompostia, suitsukkeita, saippuaa, vegaanisia nahkatavaroita ja muita biohajoavia pakkausmateriaaleja.

Phoolin T&K-osasto on heidän suurin voimavaransa. Tekniset yrittäjät löytävät tyydytystä uusien tavaroiden kehittämisessä ja ratkaisujen löytämisessä. Heidän pääpainonsa on huolehtia siitä, miten tuote luodaan, sen sijaan, että heidän tuotteitaan kaupallistetaan.

Phoolin tuotteet ovat haavoittuvaisesta taustasta kotoisin olevien naisten käsintehtyjä, jotka käyvät keräämässä kukkia temppeleistä ja antavat heille mahdollisuuden ansaita toimeentuloa itse hoitaessaan jäteongelmaa.

Osa Phoolin tuotteista valmistetaan myös Tulsin eli pyhän basilikan siemenistä, jotka kyllästetään siemenpaperiin ja kasviväreistä simuloituun musteeseen kehitettyihin kompostoiviin pakkauksiin.

Käyttäjän tarvitsee vain taittaa paperi auki, haudata se likaiseen ruukkuun, kastella sitä usein ja katsella, kuinka siemenet kasvavat Tulsi-kasviksi suitsukkeen tai kukkien käytön jälkeen.

Näitä kompostoitavia pakkauksia ostavat asiakkaat voivat lähettää kuvia kasveistaan ​​ja saada tuotealennuksia skannaamalla pakkauksessa olevan QR-koodin, joka ohjaa heidät mikrosivustolle.

Yksi muista Phoolin suurimmista tuotesarjoista sisältää vermikompostia, joka on valmistettu “mitistä”, joka tarkoittaa mutaa. Tämä mitti on entsyymi- ja ravintoainerikas mineraalisuihku, joka energisoi maaperää. Koko ”mitti”-tuotanto on valmistettu biologisin menetelmin, siinä ei ole hiilijälkiä, eikä se sisällä kaikkia kemikaaleja ja syöpää aiheuttavia aineita.

Paikallisten naisten tulonlähde

Phool on työllistänyt naisia ​​paikallisista kylistä, jotka olivat ennen käsin raadonsaajia. Ennen Phooliin liittymistään näillä naisilla oli tapana ansaita leipänsä ja voinsa poistamalla ihmisjätteitä kuivista käymälöistä ja viemäristä, lastaamalla ne sokeriruokokoreihin ja tuomalla ne kylän ulkopuolelle hävitettäväksi. Nykyään nämä naiset ovat ylpeitä liittyessään Phooliin, jossa heillä on turvalliset pankkitilit ja pääsy turvalliseen ja terveelliseen juomaveteen ja wc-tiloihin ja he ansaitsevat yli 7 000 rupiaa kuukaudessa.

Phoolin avaintuotteet liiketoimintamallillaan

  • Suitsuketikut (B2C) – Näitä ovat tee-se-itse suitsuketikkuja, suitsukekäpyjä ja kukkaviljelysarjoja.
  • Muotiteollisuus ja tuotteiden pakkausmateriaalit (B2B) – Kukista valmistettu vegaaninen nahkatavara, pakkausmateriaali nimeltä ‘Florafoam’.

Phoolin hautomokeskus sijaitsee Startup Incubation and Innovation Centressä, IIT Kanpurissa.

Phool.co – tulomalli

Phool kerää tuloja myymällä suitsukkeita verkkokauppasivustonsa Phool.co kautta. Heillä on verkkosivustollaan laaja valikoima tuotteita, joista asiakkaat voivat valita haluamansa tuotteen mukaan.

Yritys on mukana myös Business to Business -markkinoilla, kuten muotiteollisuudessa, ja tarjoaa pakkausmateriaaleja, joista he saavat tulonsa.

Yrityksen liikevaihdon arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 15 miljoonaa dollaria. Kahden edellisen vuoden aikana Phool on kasvanut 130 prosenttia vuotta aiemmasta, mikä on lisännyt sen toimintaa.

Phool.co – kohtaamat haasteet

Phoolin suurin haaste on kerätä tuhansia kukkajätteitä joista. On laskettu, että Ganges-jokeen heitetään vuosittain yli 800 miljoonaa tonnia kukkia. Nämä kukat mätänevät ja täyttävät veden kemiallisilla hyönteismyrkkyillä.

Yritys valmistaa suurelta osin suitsukkeita, joita varten he tarvitsevat nämä kukat tuoreina. Jos kukat jätetään vesistöihin pidemmäksi aikaa, se menettää merkityksensä.

Phool.co – Rahoitus ja sijoittajat

Yhteensä Phool on korottanut 9,4 miljoonan dollarin investointi 4 kierroksen aikana. Yhtiö oli ilmoittanut, että Bollywood-näyttelijä Alia Bhatt on yksi yhtiön sijoittajista.

Tässä on mitä Alia Bhatt sanoi sijoituksestaan,

Phoolia tukee myös Indian Institute of Technology, Kanpur. Instituutti on auttanut yritystä kasvamaan sen alkuajoista lähtien.

Päivämäärä Rahoituskierros Summa Sijoittajat

4. huhtikuuta 2022 Sarja A 605 miljoonaa ₹ Sixth Sense Ventures
7. lokakuuta 2021 Siemenkierros Paljastamaton Alia Bhatt
27. elokuuta 2020 Siemenkierros 1,4 miljoonaa dollaria Indian Angel Network, The Draper Richards Kaplan Foundation ja IIT, Kanpur
3. huhtikuuta 2019 Ei-pääomaavustus

Phool väittää myös, että sillä on rahoituskumppaneinaan muita yrityksiä, kuten TATA TRUSTS ja Balmer Lawrie & Co. Ltd.

Tänä vuonna pyhän aikaan (2022) Phool keksi kampanjan #PhoolWaliHoli rohkaistakseen ihmisiä käyttämään orgaanisia värejä, jotka on tehty kukista. Tuona aikana yritys julkisti sosiaalisen median kampanjassaan Phool Natural Gulaalin, joka on valmistettu 100 % puhtaista kasvimateriaaleista.

Phool.co – Kilpailijat

Tässä muutamia Phoolin kilpailijoita:

Pyhää jätettä

Vuonna 2018 perustettu ja Hyderabadissa toimiva Holywaste kierrättää kukkajätteet temppeleistä. Se on tehnyt yhteistyötä monien temppelien, erikoistapahtumien järjestäjien, sisustajien ja kenen tahansa muun kukkajätettä tuottavan kanssa. Nykyään sillä on 40 temppeliä, kaksi kukkakioskia ja markkina-alue, joka ohjaa päivittäin yli 200 kg kukkajätettä kaatopaikoilta ja järvistä.

Yuvan

Naunissa sijaitsevan Dr. YS Parmarin puutarha- ja metsätalousyliopiston avustuksella Unan liikemies Ravinder Prashar loi suitsukkeita käyttämällä temppeleistä saatuja kukkalahjoja. Se tarjoaa tuoksuja, kuten ruusua, sandaalia ja laventelia.

Essent: Apran

Connecting Dreams Foundationin SRCC-osaston lapset perustivat sosiaalisen innovaatioyrityksen Esscent by Arpanin muuttaakseen kuivatut kukkajätteet nopeasti korkealaatuisiksi kukka-suitsukkeiksi, kuten oksiksi, käpyiksi ja kynttiliksi.

Aaruhi Yritys

Gurugram-yrittäjät Poonam ja Pinky aloittivat Aaruhi Enterprisesin vuonna 2019. Yritys on tähän asti luonut seppelesäikeitä dhoop-baatia, idoleja, koristeita ja jopa ilmanraikasteita. Tällä hetkellä Aaruhen palveluksessa on viisi naista ja 500 muuta on saanut kukkatuotteiden valmistuskoulutuksen.

Phool.co – Palkinnot ja saavutukset

Phool on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia seuraavasti

  • Yhdistyneiden kansakuntien nuorten johtajien palkinto kestävän kehityksen tavoitteista
  • Yhdistyneiden kansakuntien Momentum of Change -palkinto COP 2018 -tapahtumassa
  • Asia Sustainability Award 2020, Hong Kong
  • Alquity Transforming Lives Awards, Lontoo
  • Tieteen muurin murtaminen, Berliini
  • Wharton Intian talousfoorumi
  • Intian kunnian varapresidentin BIRAC Innovator Award 2021 -palkinto FLEATHERille Shri Venkaiah Naidu Ji

Tärkeimmät tavoitteet:

  • Temppelijätettä on pyöräilty tähän mennessä 11 060 tonnia.
  • 73 kotitaloutta, jotka työskentelivät aiemmin manuaalisina raakaojina, tienaavat nyt vähintään kuusi kertaa enemmän rahaa Phoolin palveluksessa.
  • Phool on vaikuttanut 365 perheeseen nostamalla elintasoa ja varmistamalla vakaat tulot.
  • Phooliin liittymisen jälkeen 19 lapsen äidit, jotka ovat aiemmin työskennelleet manuaalisina raadonsaajina, ovat alkaneet ilmoittautua kouluun.

Phool.co – Tulevaisuuden suunnitelmat

Kukkakierrätysteollisuuden kasvaessa Intiassa hitaasti, Phool suunnittelee toimintansa laajentamista. Muut kilpailijat voivat helposti kopioida sen, mitä Phool tekee kierrätyksen suhteen.

Yhtiö toimii tällä hetkellä neljässä kaupungissa Uttar Pradeshissa ja neuvottelee laajentamisesta muihin maihin, kuten Bangladeshiin ja Nepaliin. Phool on jo keskusteluvaiheessa Intian hallituksen kanssa kasvun lisäämiseksi kaikkialla Intiassa.

Yhtiö suunnittelee myös palkkaavansa lisää naisia ​​tuotantoprosessin lisäämiseksi.

UKK

Kuka on Phool.co:n perustaja?

Ankit Agarwal on Phool.co:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Miten Phool.co sai alkunsa?

Kun Phool.co:n perustaja vieraili kylässään Kanpurissa, jossa hän näki jätteet ja suunnitteli sitten käyttävänsä hukkaan menneitä kukkia ja kierrättävänsä ne.

Milloin Phool.co perustettiin

Phool.co perustettiin vuonna 2015.

🔥 Empfohlen:  Intian 13 parasta kannattavaa koulutusliikeideaa 2023