Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Apple-mainosten kehitys – miten Apple-mainokset ovat kehittyneet vuosien varrella?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Apple-mainosten kehitys – miten Apple-mainokset ovat kehittyneet vuosien varrella?

Apple on yksi maailman innovatiivisimmista yrityksistä ja sen liikevaihto on miljardeja dollareita. Puoliksi puretun omenan logosta on tullut synonyymi innovaatioille, edistykselle, tutkimiselle ja kasvulle.

Steve Jobs sanoi kerran: “Olemme täällä tehdäksemme lommo maailmankaikkeudessa. Muuten, miksi muuten edes olla täällä?”

Tietoja Applesta
Apple Adsin kehitys
Mikä on Applen viesti?

Tietoja Applesta

Nero, joka oli Steve Jobs, Steve Wozniak ja Ronald Wayne, perusti alun perin Apple Computer Companyna 1. huhtikuuta 1976, ja sen ensisijaisena tavoitteena oli kehittää ja myydä Wozniakin Apple I -henkilökohtaista tietokonetta. Vaihdettiin Apple Computer, Inc:ksi vuonna 1977, yhtiön seuraavaksi tietokoneeksi, Apple II:sta tuli räjähdysmäinen menestys ja siitä tuli heidän paras myyjä.

Vuoteen 1985 mennessä yritys oli kehittänyt alkuperäisen Macintoshin ja saavuttanut huomattavaa menestystä. Mutta sen tuotteiden korkeat kustannukset ja sisäiset valtataistelut loivat eripuraa, joka sai Wozniakin ja Steve Jobsin jättämään yrityksen. He kulkivat eri tavoin, kun Wozniak harjoitti muita yrityksiä ja Steve Jobs perusti yrityksen NeXT.

1990-luku oli vuosikymmen, jolloin tietokoneet yleistyivät ja monet muut toimijat tulivat markkinoille, mukaan lukien Microsoft. Apple alkoi menettää huomattavaa markkinaosuuttaan Microsoftin edulliselle Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle.

Vuonna 1997, viikkojen päässä konkurssista, kamppaillen ja epätoivoisena Apple osti Steve Jobs -yhtiön NeXT:n ratkaistakseen Applen epäonnistuneen käyttöjärjestelmästrategian. Päätavoitteena oli houkutella Steve Jobs takaisin yhtiöön.

Päätös osoittautui viisaaksi, sillä seuraavan vuosikymmenen aikana Jobs osoitti loistoaan ohjaamalla yrityksen takaisin kannattavuuteen useiden taktiikoiden avulla, kuten iMacin, iPodin, iPadin ja iPhonen kaltaisten tuotteiden lanseeraus.

Applen toimitusjohtajana Steve Jobs laajensi yritystä avaamalla Apple Store -myymäläketjun ja ostamalla useita yrityksiä laajentaakseen tuotevalikoimaansa. Hän suunnitteli myös yritykselle mieleenpainuvimpia mainoskampanjoita. Vuonna 2011 Steve Jobs erosi Applesta ja hänen seuraajakseen tuli Tim Cook.

Nykyään Apple Inc. on yksi viiden suurimman amerikkalaisen tietotekniikkayrityksen joukossa Amazonin, Alphabetin, Metan ja Microsoftin ohella. Se on erikoistunut kulutuselektroniikkaan, ohjelmistoihin ja verkkopalveluihin, ja sen kotipaikka on Cupertino, Kalifornia, Yhdysvallat.

🔥 Empfohlen:  Mitkä ovat PMP-sertifioinnin olennaiset osat?

Apple Adsin kehitys

Applen pyrkimykset tuotteidensa tehokkaaseen mainontaan ja markkinointiin ovat saaneet erittäin tunnustusta viimeisten neljän vuosikymmenen aikana. Sen tuotemainoksissa on tarttuvia sävelmiä ja silmiinpistävää grafiikkaa.

Painetuista mainoksista televisiomainoksiin Applen mainokset ovat herättäneet katsojiensa huomion kyyneleillä, naurulla tai jopa silmiä pyörittämällä ajatuksella “Mitä he ajattelevat”. Vuosien saatossa mainokset ovat kehittyneet, mutta Applen mainosten vetovoima säilyy.

1970-luku – Ensimmäinen vuosikymmen

Apple 1

Ensimmäinen Applen kampanja julkaistiin vuonna 1976. Se oli heidän ensimmäiselle tietokoneelleen – Apple I:lle. Se näytti lentolehtiseltä ja oli äärimmäisen paljon tekstiä ja hyvin vähän kuvia. Mainos oli osoitus “rahojen arvon” käsitteestä. Se peitti jokaisen sentin vapaasta tilasta.

Eedenin puutarha

Tämä oli naurumellakka. Kuvat osoittivat alaston miehen pitelemässä tietokonetta nimeltä “Eedenin puutarha”. Se oli ilmoitus kilpailusta – Kerro yritykselle, mitä teet Applellasi tuhannella sanalla tai vähemmän! Voittaja voitti matkan kahdelle Havaijille. Sen täytyy olla Applen historian huonoin mainos.

1980-luku – Toinen vuosikymmen

Apple Edison, Franklin ja Ford -kampanja

Vuonna 1981 Apple oli lähes 5-vuotias eikä ollut tehnyt paljon parantaakseen aikaisempien mainostensa laatua. Vuosikymmenen ensimmäinen mainos oli samanlainen kuin aikaisempi, sillä se oli runsaasti tekstiä ja siinä oli vähän tai ei ollenkaan kuvia. Yritettiin saada ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että he tarvitsevat Apple-tietokoneen. Näissä kampanjoissa käytettiin kehuttuja keksijöitä, kuten Henry Ford, Thomas Edison ja Ben Franklin.

Apple Super Bowl -kampanja

Vuonna 1984 nähtiin Applen surullisen kuuluisa Super Bowl -mainoskampanja. Kampanja oli tuotteen lanseeraus, ja vaikka se olikin onnistunut, siitä puuttui Applen tunnelma, jota näemme tänään.

1990-luku – kolmas vuosikymmen

Ajattele erilaista kampanjaa

Tämä oli vuosikymmen, jolloin muutos Apple-kampanjoissa huomattiin ensimmäisen kerran. Se tuli ensin “Think Different” -kampanjalla, joka oli Steve Jobsin idea. iMacin tuotelanseerauskampanja esitteli päivän kuuluisia persoonallisuuksia, ja se oli valtava menestys. Tämä oli myös aika, jolloin Apple siirtyi mainoskampanjoistaan ​​tekstiä sisältävistä taiteellisista ja tuotekeskeisemmistä. Think Differentistä tuli myös Applen uusi iskulause.

🔥 Empfohlen:  Dosh Review 2023: plussat, miinukset ja miten se toimii

Apple iBooks -kampanja

Tämä kampanja lisäsi myös eloisia värejä Applen mainoksiin. Tämä johtui siitä, että Apple toi kirkkaat värit tietokonevalikoimaansa ja esitteli uuden kannettavien tietokoneiden sarjan – surullisen kuuluisat iBookit. Nämä värit lisäsivät kampanjaan eloisuutta ja hauskaa elementtiä ja toivat menestystä nuoremman sukupolven keskuudessa.

2000-luku – neljäs vuosikymmen

Applen ensimmäinen iPod-kampanja

Vuosi 2005 oli vuosi, jolloin Apple käytti ensimmäisen kerran iPod-siluettimainoksia, jotka esittivät siluetin, joka tanssii iPodin musiikin tahtiin. Kampanjan taustalla oli runsaasti eloisia ja kirkkaita värejä, mikä teki siitä erittäin huomiota herättävän. Se oli mainos, josta tuli ikoninen, ja ironista kyllä, ensimmäinen, joka astui tälle alueelle

Mac vs. PC -kampanja

Apple julkaisi vuonna 2006 Mac vs. PC -kampanjan, jossa pääosissa olivat John Hodgman ja Justin Long. Aina valkoisella taustalla kuvatut mainokset olivat mukaansatempaavia ja humoristisia. Se oli myös Applen pisin kampanja – kolmena peräkkäisenä vuotena.

Applen muutoskampanja

Juuri ennen vuoden 2016 Grammy-palkintoja Apple julkaisi uuden mainoskampanjan, jolla oli kaksi tarkoitusta. Nimetty “Change” ja kiihkeä tahti korosti musiikin tallentamisen helppoutta iPadilla.

Mainos kuvattiin myös kokonaan iPadilla. Tämä oli Applen hienovarainen osoitus teknologiansa edistymisestä. Se osoitti kunnioitusta heidän nerolleen käyttää omia tuotteitaan projektin kaikkien osien luomiseen – kirjoittamisesta ja musiikin tallentamisesta todelliseen kuvaamiseen.

Apple 911 -kampanja

Apple iWatchin myötä yhtiö esitteli muutamia houkuttelevia kampanjoita. Sen uusin, jossa on uusin versio Apple iWatchista, on erittäin tärkeä nykymaailman olosuhteisiin nähden.

Se keskittyy iWatchin uusimpaan suorituskykyyn. Älykello pystyy soittamaan hätäkeskukseen tällaisen tilanteen sattuessa. Tämä on Applen tapa toistaa, että tuote voi pelastaa ihmishenkiä. The Verge kutsuu sitä Applen “loistavasti, hirveästi kaapatuksi” televisiomainokseksi. Mainoskampanjan nimi on ‘911’.

🔥 Empfohlen:  Anduril: Puolustusalan tulevaisuuden muokkaaminen kehittyneen teknologian avulla

Mikä on Applen viesti?

Applen markkinointi perustuu viestin ja visuaalisen yksinkertaisuuden varaan. Suurin osa heidän mainoskampanjoistaan ​​on vapaita hinnoittelusta, ominaisuusluetteloista tai erikoistehosteista.

Yritys keskittyi rakentamaan ainutlaatuisen ja poikkeuksellisen tuotelinjan ja antamaan tuotteen puhua puolestaan. Apple ei ole koskaan käynyt hintasotaa tuotteidensa myynnistä. Yritys ei kilpaile hinnalla, koska sen ei suoraan sanottuna tarvitse.

Sen tehokkaasta markkinointitekniikasta on tullut vertailukohta muille yrityksille, jotka pyrkivät saavuttamaan saman tason maailmanlaajuisen suosion, liikevaihdon kasvun ja kyvykkyyden ylläpitämisen.

Johtopäätös

Applesta on tullut ensimmäinen julkisesti noteerattu yhtiö Yhdysvalloissa, jonka arvo on yli 1 biljoona dollaria vuonna 2018, 2 biljoonaa dollaria vuonna 2020 ja äskettäin 3 biljoonaa dollaria tammikuussa 2022. Se on luokiteltu yhdeksi maailman arvokkaimmista brändeistä ja nauttii suuri seuraaja ja merkkiuskollisuus.

Apple ei osoita merkkejä hidastumisesta, ja itse asiassa se on ahkerasti mukana kehittämässä tuotteita, jotka ovat futuristisia ja osoittavat teknologista loistoa. Meillä on paljon odotettavaa Applen, sen tuotteiden ja loistavien markkinointitemppujen suhteen.

UKK

Mikä on Applen mainontastrategia?

Applella on yksinkertaistettu lähestymistapa, minimaalinen pakkausmuotoilu ja kaunis puhelimen muotoilu, joka erottaa sen kilpailijoistaan

Mikä oli Applen ensimmäinen iskulause?

Ajattele eri tavalla” oli Applen ensimmäinen iskulause.

Miksi Apple Get a Mac -kampanja menestyi?

Applen Get a Mac -kampanja onnistui, koska se oli yksinkertainen ja hauska. Se oli myös yksi Applen pisimpään näkyvistä mainoksista.