Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

WhatsApp-liiketoimintamalli | Kuinka WhatsApp ansaitsee rahaa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: WhatsApp-liiketoimintamalli | Kuinka WhatsApp ansaitsee rahaa?

Haluatko tietää kaiken WhatsAppin liiketoimintamallista? Jos vastaus on kyllä, tämä blogi on kaikki mitä tarvitset.

Tuskin tällä planeetalla olisi ketään, joka ei olisi tietoinen WhatsAppista? Se on yksi tärkeimmistä viestintävälineistä. Ei ole kuin WhatsAppilla ei olisi kilpailua, siellä oli useita pelaajia, kuten Line, Wechat, Fiverr, mutta mikään ei ole verrattavissa WhatsAppiin. Jokaisella älypuhelinta käyttävällä käyttäjällä on tämä yksi sovellus asennettuna puhelimeen.

Se on sovellus, joka pitää meidät yhteydessä perheeseen, ystäviin ja työtovereihin. Käytämme WhatsAppin toimintoja moneen tarkoitukseen. Siksi siitä on tullut korvaamaton työkalu jokapäiväisessä elämässämme. Alustalla on laaja valikoima sovelluksia, ja sitä voidaan käyttää sekä ammatillisista että henkilökohtaisista syistä. Esimerkiksi lähettääksemme teksti- tai ääniviestejä, valokuvia ja videoita rakkaillemme ja ystävillemme valitsemme sovelluksen.

Tilastollisesti sillä on noin 2 miljardia aktiivista kuukausittaista käyttäjää noin 180 maassa ympäri maailmaa. Nämä luvut ylittävät monien muiden suosittujen viestisovellusten, kuten Facebook Messengerin, WeChatin, aktiivisten jäsenten lukumäärän.

WhatsApp – Lyhyt tausta
WhatsApp – liiketoimintamalli
WhatsApp – moderni tulontuotantostrategia
Johtopäätös
UKK

WhatsApp – Lyhyt tausta

Whatsappin takana ovat miehet Brian Acton ja Jan Koum, jotka työskentelivät aiemmin Yahoolla. Jan Koum oli se, joka keksi idean Whatsappista. Matka alkoi, kun hän osti iPhonen tammikuussa 2009. Hän tunnisti heti sovellusliiketoiminnan potentiaalin App Storesta, joka oli tuolloin vain muutaman kuukauden vanha. Hän aikoi luoda sovelluksen, joka näyttää käyttäjien tilat heidän nimensä vieressä. Keskusteltuaan konseptista Actonin kanssa he menivät Alex Fishmanille saadakseen lisätietoja. He työskentelivät idean parissa, loivat iOS-version ja perustivat WhatsApp inc. Kaliforniassa. Whatsapp-nimen ideana oli tehdä siitä tuttu, mitä tapahtuu. Se on melko tarttuva.

Kukaan heidän ystävistään ja perheenjäsenistään ei pitänyt alkuperäisestä versiosta, koska se kulutti akkua, sovellus kaatui ja paljon muuta. Kun Apple julkaisi push-ilmoituspäivityksen, useimmat käyttäjät pitivät sitä hauskana, mikä johti Whatsapp 2.0:aan. Suunnitelmana oli rakentaa pikaviestintäalusta kaikille.

Ihmiset ihastuivat mahdollisuudesta kirjautua sisään pelkällä puhelinnumerolla ja lähettää tekstiviestejä ystäville Internetin kautta operaattorin tekstiviestisuunnitelmien sijaan. Koska kilpailijat, kuten Blackberryn BBM, olivat vain Blackberry-käyttäjille, ja G-Talk ja Skype pyytävät käyttäjiä antamaan ainutlaatuisen tunnuksen ollakseen vuorovaikutuksessa muiden kanssa, kuluttajat pitivät tästä WhatsAppista, koska se ei sisällä tällaisia ​​rajoituksia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka rakentaa etätiimi SEO:lle: suunnittelu ja rakenne

WhatsAppista tuli kätevä ohjelmisto, koska sen käyttäjäkunta kasvoi 250 000:een vain muutamassa kuukaudessa. Ohjelmisto julkaistiin alun perin iPhone-sovelluskaupassa, ja muutaman kuukauden kuluttua se oli saatavana Blackberrylle. Joulukuussa 2009 iOS-versio päivitettiin, jotta käyttäjät voivat vaihtaa valokuvia, ja ohjelmistosta julkaistiin Android-versio vuonna 2010. Molemmista luojista tuli miljardöörejä laittamatta mainoksia sovellukseen.

Sovelluksesta veloitettiin ensin vuosimaksun tai alkuasennuskustannusten muodossa, ja monet käyttäjät olivat valmiita maksamaan siitä. Myöhemmin, vuonna 2013, asennusmaksut poistettiin ja asennuksesta tuli täysin ilmainen. Sen jälkeen jäsenten oli tarkoitus maksaa 1 dollarin vuosimaksu.

Lisäksi vuosina 2011–2013 Sequoia Capital sijoitti 60 miljoonaa dollaria WhatsAppiin, joista 8 miljoonaa dollaria ensimmäisellä kierroksella ja 52 miljoonaa dollaria seuraavalla kierroksella. Helmikuussa 2014 Facebook osti Whatsappin 19 miljardilla dollarilla, mikä teki siitä yhtiön suurimman ostosopimuksen. Sen jälkeen sovelluspalveluissa syntyi lisäkehitystä. Vuoden 2016 alussa 1 dollarin jäsenmaksu poistettiin.

WhatsApp – liiketoimintamalli

Nyt tulee kysymys: mikä on WhatsAppin liiketoimintamalli ja kuinka yritys menestyi alkaneena vuonna. Alla ovat WhatsApp-liiketoimintamallin pilarit:

1. Arvolupaus – WhatsApp on antanut käyttäjilleen paljon arvoa. Brändin ydinarvolupauksen muodostavat sen houkuttelevat ja luotettavat ominaisuudet sekä sen saavutettavuus, kohtuuhintaisuus, yksinkertaisuus, vähäriskinen elementti ja brändin tunnettuus. Kuitenkin asia, joka houkutteli asiakasta, oli lukuisat ominaisuudet, kuten viestin äänen ja videon lähettäminen ystäville ilman huolta sisään- ja uloskirjautumisesta. Parasta oli, että voit lähettää viestejä ilmaiseksi, tarvitset vain datapaketin, joka houkuttelee asiakasta kohti alustaa. Lisäksi WhatsAppin turvallisuusstandardit ovat vankat, mikä minimoi vaaraelementin. Se lähettää salattua viestintää ja takaa, että jokaisella sovelluksen kautta välitetyllä viestinnällä on erillinen lukko ja avain. Tämä ominaisuus rakentaa luottamusta asiakkaiden keskuudessa.

2. Asiakassegmentit – WhatsAppin käyttäjät ovat enimmäkseen älypuhelinten käyttäjiä. Sitä käyttävät kaikki teini-ikäisistä aikuisiin ja vanhuksiin. Sovelluksen kohdeyleisö on käyttäjiä, jotka haluavat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa henkilökohtaisista tai liiketoiminnallisista syistä. Tämä ohjelmisto on arvokas työkalu kansainvälisten käyttäjien keskuudessa, koska sen avulla he voivat olla yhteydessä sukulaisiin, ystäviin ja työtovereihin, jotka eivät ole omassa maassaan. Yritysten omistajat käyttävät sovellusta myös kommunikoidakseen kuluttajien kanssa ja järjestääkseen mainostapahtumia.

🔥 Empfohlen:  WAYVE esittelee GAIA-1:n: uuden generatiivisen AI-mallin autonomiaan, joka luo realistisia ajovideoita hyödyntämällä video-, teksti- ja toimintasyötteitä

3. Kumppaneihin keskittyminen – WhatsApp-tiimi loi tärkeitä yhteyksiä yli 50 operaattorin kanssa maailmanlaajuisesti. Yksi kannattavimmista suhteista on ollut Sequoia Capitalin kanssa, joka rahoitti brändiä merkittävästi ja vaikutti merkittävästi sen kasvuun ja uran laajentamiseen. Lisäksi WhatsApp tekee usein strategisia sopimuksia mobiiliyritysten kanssa kasvattaakseen palvelujaan ja käyttäjäkuntaansa. Sovelluskaupat, käyttöjärjestelmäintegraattorit ja monet pankit ovat WhatsAppin muita merkittäviä kumppaneita.

4. Keskittyminen resursseihin – WhatsApp-liiketoimintamallin keskeinen osa on resursseihin keskittyminen. Heillä on kolmenlaisia ​​resursseja, jotka ovat fyysisiä, inhimillisiä ja organisatorisia. Sovelluksen biologiset resurssit ovat enimmäkseen sen ohjelmistoja ja laitteistoja. WhatsAppilla on fantastinen joukko insinöörejä, jotka muodostavat erinomaisen kehitystiimin, joka edustaa yrityksen henkilöstöresursseja. WhatsAppin ainutlaatuinen ohjelmistopaketti on yrityksen tärkein organisaatioresurssi, sillä sillä on yli 2 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti. Näihin resursseihin kuuluvat myös brändin merkittävät yhteistyökumppanit, kuten teleoperaattorit, laitevalmistajat, ohjelmistosuunnittelijat ja muut, jotka auttoivat brändiä kasvattamaan käyttäjäkuntaansa.

5. Tavoitteeseen keskittyminen – Tavoitteella oli merkittävä rooli WhatsApp-liiketoimintamallissa, joka on olla luotettava alusta ihmisille kaikkialla maailmassa; Siksi he pyrkivät parantamaan tukea, tarjoamaan turvallisuutta, yksityisyyttä ja paljon muuta.

6. Kanavat – WhatsAppin päätoimipaikka on sen älypuhelinsovellus. Yrityksen käyttämiä markkinointimateriaaleja tuotteidensa markkinoinnissa ovat sosiaalisen median julkaisut ja sivusto. Muita vaihtoehtoja ovat Google Play, App Store ja muut kannettavat laitteet.

7. Asiakassuhde – Asiakassuhteella on ratkaiseva rooli sovellusten menestyksessä, ja WhatsApp pitää sen mielessä. Brändin verkkosivusto on perustettu vastaamaan useisiin vierailijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin. Lisäksi henkilökohtaista tukea tarjotaan sisäänrakennetun sähköpostin kautta. Lisäksi WhatsAppin asiakassuhde sisältää muun muassa nollamainoksen politiikan, sosiaalisten verkostojen eettisen käytön, totuudenmukaiset blogikirjoitukset ja päästä päähän -salauksen.

8. Tulojen tuotto – Watsapp oli erittäin selkeä siitä, ettei mainoksia näytetä sovelluksessa. Mutta selviytyäkseen on välttämätöntä luoda rahalähde. Tämän seurauksena yritys otti joillakin alueilla käyttöön maksullisen palvelun, jossa kuluttajat joutuivat maksamaan 1 dollarin vuosittaisen uusimismaksun.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Google Analyticsin hallintapaneelit voivat tehdä elämästäsi helpompaa?


WhatsApp – moderni tulontuotantostrategia

Sen jälkeen kun Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, yhtiö on suunnitellut uuden tuloja tuottavan strategian. Seuraavassa on kourallinen yhtiön brändin viimeaikaisia ​​tuloaloitteita.

1. Whatsapp for Business – Yrityssovellus WhatsApp Business esiteltiin tammikuussa 2018 auttamaan pieniä yrityksiä. Tämä sovellus luotiin pääasiassa yrityksille kommunikoidakseen kuluttajien tai ostajien kanssa. Lisäksi Facebook on suunnitellut WhatsApp Enterprise Solutionin suurille yrityksille, joilla on maailmanlaajuinen asiakaskunta. WhatsApp-keskustelun avulla he voivat tarjota verkkokauppaa tai asiakaspalvelua.

2. WhatsApp-maksupalvelu – Whatsapp Payment, maksujen käsittelypalvelu, joka on saatavilla vain Intiassa. Yhteistyössä pankkien kanssa WhatsApp tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden suorittaa maksuja ja tehdä rahoitustapahtumia. Tällaisista ratkaisuista yritys voi saada palkkion.

Johtopäätös

Yhteenvetona! Tämä kaikki liittyy WhatsApp-liiketoimintamalliin. Yritys on tuttu nimi kaikille. Ei ole ristiriitaa siinä, että tämä alusta on mullistanut tavan, jolla kommunikoimme nykyään. Se on ottanut haltuunsa tekstiviestit, multimediaviestit ja muut palvelut. Ohjelmisto on suosittu kaikkien ikäryhmien keskuudessa, ja Facebookin hallinnassa näemme tulevina vuosina lisää WhatsAppia.

UKK

Kuka on WhatsAppin perustaja?

Jan Koum ja Brian Acton perustivat WhatsAppin vuonna 2009.

Milloin Facebook osti WhatsAppin?

Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014.

Onko WhatsApp-yritysten käyttö ilmaista?

Joo, WhatsApp-liiketoiminta On vapaa ladata ja käyttää.

Kuka maksaa WhatsApp-puhelut?

WhatsApp Soittaja ja vastaanotinmolemmat osapuolet maksaa datamaksut puhelu ja vastaanottaa puhelun verkkoa käytetään WhatsApp puhelu.

Onko WhatsApp-maksu saatavilla Intiassa?

WhatsApp maksupalvelu on nyt saatavilla jopa 20 miljoonalle käyttäjälle Intia. Se on suunniteltu Intian National Payments Corporationin (NPCI) Unified Payment Interface (UPI) -järjestelmään.

Kuka rahoitti WhatsAppia?

WhatsAppia rahoittaa Sequoia Capital.