Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intian taloustutkimus 2013-2014 – sosiaaliset indikaattorit

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian taloustutkimus 2013-2014 – sosiaaliset indikaattorit

Arun Jaitley – Intian valtiovarainministeri. Kuvan luotto: arunjaitley.com

Valtiovarainministeri Arun Jaitelyn yleisen budjetin edeltäjänä esittämä talouskatsaus 2013-14 esittää analyysin Intian inhimillisen kehityksen perusparametreista ja antaa kasvulle uuden sysäyksen sekä taloudelliseen ja sosiaaliseen osallisuuteen tähtäävien kohdistettujen politiikkojen ohella.

Se on listannut, että Intian suorituskyky on edelleen alle maailmanlaajuisen keskiarvon useimmissa HDI-indikaattoreissa, kuten elinajanodote syntymähetkellä, keskimääräiset kouluvuodet, odotettavissa olevat kouluvuodet ja jopa tulot henkeä kohti. Taloustutkimuksen mukaan tarvitaan suuria ponnisteluja investoimalla sosiaaliseen infrastruktuuriin, taitojen kehittämiseen ja naisten voimaannuttamiseen.

Inhimillinen kehitys otetaan huomioon sosiaalialan ohjelmia laadittaessa ja toteutettaessa: Talouskatsaus 2013-14

Väestö

Kerela on parhaiten menestyvä osavaltio kahdella indikaattorilla – väestön vuosikymmenen kasvulla (4,9 prosenttia) ja sukupuolisuhteella (1084) mitattuna ja selvästi muita osavaltioita edellä. Andhra Pradesh on kaukana toisella sijalla väestönkasvussa ja kolmas sukupuolisuhteessa, ja Tamil Nadu on toisella sijalla sukupuolisuhteessa. Biharissa on suurin vuosikymmenien aikainen väestönkasvu (25,4) ja Haryana alhaisin sukupuolisuhde (879).

Kasvu

Bihar on parhaiten menestynyt osavaltio sekä valtion bruttokansantuotteen (GSDP) kasvuvauhdilla 2012-2013 (15,1 prosenttia ja keskimääräisellä bruttokansantuotteella 2005-2006-2012-2013 (9,9 prosenttia) sekä myös asukaskohtaisen tulon kasvulla 2012- 13 (13,9 prosenttia).Maharashtra, Gujarat ja Kerela ovat muita osavaltioita, jotka ovat menestyneet hyvin kaikissa näissä indikaattoreissa ja selvästi Intian keskiarvon yläpuolella. Kuitenkin bruttokansantuotteen absoluuttisilla arvoilla ja asukasta kohden laskettuna Maharashtra ja Haryana Vaikka Tamil Nadussa on alhaisin GSDP:n kasvu vuosina 2012–2013 ja Assamissa alhaisin keskimääräinen GSDP:n kasvu, Rajasthanissa on alhaisin tulojen kasvu asukasta kohden vuosina 2012–2013.

Köyhyys

Köyhyysarviot osoittavat, että Bihar, jolla oli toiseksi korkein köyhyyssuhde (HCR) vuosina 2004–2005, siirtyi ensimmäiselle sijalle vuosina 2011–2012 HCR:n ollessa 33,7 prosenttia pudottamalla Odishan toiselle sijalle. Vähiten köyhyys oli Keralassa (7,1 prosenttia), jota seurasivat Himachal Pradesh (8,1 prosenttia) ja Punjab (8,3 prosenttia).

🔥 Empfohlen:  Intian paras Demat-tili kaupankäyntiin

Terveys

Infant Mortality rate (IMR) vuonna 2012 oli alhaisin Keralassa (12) ja korkein Madhya Pradeshissa (56), jota seurasivat Assam (55), Odisha ja Uttar Pradesh (kukin 53) kansallisen IMR:n ollessa 42. Syntymä Korkeus oli myös alhaisin Keralassa (14,9) ja korkein Biharissa (27,7) verrattuna kansalliseen keskiarvoon 21,6. Kuolleisuus oli alhaisin Maharashtrassa ja Länsi-Bengalissa (6,3) ja korkein Odishassa (8,5), kun maan keskiarvo oli 7,0.

Sosiaalialan ohjelmat

Kansallisen maaseudun terveydenhuoltooperaation (NRHM) alaisuudessa vuorokauden ympäri palvelevien perusterveyskeskusten ja muiden terveyskeskusten laitosten edistyminen on suurinta Karnatakassa (2 328), jota seuraavat Tamil Nadu ja Rajasthan, ja vähiten Himachal Pradeshissa (156) ja Haryanassa (398).

Taloustutkimuksessa hahmoteltuja sosiaalialan näkymiä ja haasteita ovat mm.

  • Intian näkymät inhimillisen kehityksen rintamalla voivat olla positiiviset, kun otetaan huomioon suuri demografinen osinko, joka odottaa hyödyntämistä. Tämä demografinen osinko hyödyttää Intiaa, jos sen väestö on tervettä, koulutettua ja riittävän ammattitaitoista. Demografisen osingon ajallisesti sidottujen potentiaalien vapauttaminen on Intian suurin haaste. Tämä edellyttää massiivisia investointeja sosiaaliseen infrastruktuuriin, taitojen kehittämiseen ja naisten vaikutusvallan lisäämiseen.
  • Yksi haasteista on käsitellä useita ja joskus päällekkäisiä ohjelmia. Pelkkä vuotuinen korotus talousarviossa olemassa oleville ohjelmille tai joidenkin uusien ohjelmien aloittamiseen ei riitä. Tarvitaan “nollabudjetointi” -lähestymistapaa, johon kuuluu sosiaalialan järjestelmien uudistaminen, uudelleenorganisointi ja lähentäminen siten, että järjestelmille määrätään vähimmäiskoko.
  • Eri järjestelmien kustannukset eivät useinkaan ole täysin muuttuneet tuloksiksi huonon toteutusmekanismin vuoksi. Nykyaikaisen teknologian hyödyntäminen ohjelmien tehokkaassa toteuttamisessa, useiden hallintotasojen poistaminen, menettelyjen yksinkertaistaminen ja edunsaajien osallistumisen lisääminen voivat auttaa luomaan paremman toteutusmekanismin.
  • On tarpeen parantaa yleisön saatavuutta, erityisesti Panchayati Raj -instituutioiden (PRIs) roolia, oikeuksia ja oikeuksia koskevaa tietoa. Keskittynyt huomio tietoisuuden lisäämiseen ja valmiuksien kehittämistoimiin gram sabha -tasolla ja todellisten toimivaltuuksien (eli rahastojen, toimintojen ja toimihenkilöiden) hajauttaminen PRI:ille johtaa parempaan ja tehokkaampaan suunnitteluun, toteutukseen, seurantaan ja sosiaaliseen tarkastukseen. panchayat-keskeiset ohjelmat.