Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Uusi osakeyhtiölaki 2013 – Uuden yhtiön perustaminen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Uusi osakeyhtiölaki 2013 – Uuden yhtiön perustaminen

The uusi osakeyhtiölaki 2013 ottaa käyttöön uuden muodon “yhden henkilön yhtiö” ja yhdistää tiettyjä uusia määräyksiä perustamiskirjasta ja yhtiöjärjestyksestä. Esimerkiksi yhtiöjärjestykseen on lisätty ajatus tiivistämismääräysten sisällyttämisestä yhtiöjärjestykseen.

YHTEISTYÖ VUODEN 2013 MUKAISESTA YRITYKSESTÄ

1. Yhden hengen yritys

Vuoden 2013 laki tuo olemassa olevaan luetteloon uudenlaisen yhteisön eli julkisen tai yksityisen osakeyhtiön perustamisen lisäksi vuoden 2013 laki mahdollistaa uuden kokonaisuuden “yhden henkilöyhtiön” (OPC). OPC tarkoittaa yritystä, jossa on vain yksi jäsen [section  3(1) of 2013 Act]. Sääntöluonnoksessa todetaan, että vain luonnollinen henkilö, joka on Intian kansalainen ja asuu Intiassa, voi perustaa OPC:n tai olla ehdolla OPC:n ainoaksi jäseneksi. *

2. YHTIÖSOPIMUS

Sisältö: Vuoden 2013 laissa määritellään perustamiskirjan pakollinen sisältö, joka on samanlainen kuin vuoden 1956 lain nykyiset säännökset ja viittaa muun muassa seuraaviin:

• Yrityksen nimi, jossa on viimeinen sana, tapauksen mukaan osake- tai osakeyhtiö

• Valtio, jossa yrityksen rekisteröity kotipaikka sijaitsee

• Yhtiön jäsenten vastuu

Vuoden 1956 lain nykyisen vaatimuksen vastaisesti vuoden 2013 laissa ei kuitenkaan edellytetä, että muistion esinelauseketta luokitellaan seuraavasti:

(i) Yrityksen päätarkoitus

(ii) Päätavoitteen saavuttamiseen liittyvät satunnaiset tai apukohteet

(iii) Yrityksen muut tavoitteet [section  4(1) of the 2013 Act]

Vuoden 1956 lain perustarkoituksena tällaiselle vuoden 1956 lain 149 §:ssä säädetylle luokittelulle on rajoittaa yhtiötä aloittamasta liiketoimintaa harjoittamasta “yhtiön muita toimintoja”, jotka eivät ole satunnaisia ​​tai liitännäisiä päätavoitteisiin nähden, paitsi tiettyjen vuoden 1956 laissa määrättyjen vaatimusten täyttäminen, kuten erityispäätöslauselman antaminen, ilmoituksen jättäminen ROC:lle päätöksen voimaantulosta.

Nimenvaraus: Vuoden 2013 lakiin on sisällytetty vuoden 2013 lain 4 §:n 4 momenttiin ja 4 §:n 5 momenttiin uudelle tai olemassa olevalle yhtiölle nimen saatavuuden hakemista koskevat menettelylliset näkökohdat.

3. Yhtiöjärjestys

Vuoden 2013 laissa otetaan käyttöön yhtiön yhtiöjärjestystä koskevat juurrutussäännökset. Kiinnitysmääräys antaa yhtiölle mahdollisuuden noudattaa rajoittavampaa menettelyä kuin erityispäätöksen tekeminen tietyn yhtiöjärjestyksen muuttamisesta. Yksityinen yhtiö voi sisällyttää panttausvarauksen vain kaikkien sen jäsenten suostumuksella tai julkisen yhtiön tapauksessa erityisellä päätöksellä[section 5 of the 2013 Act].

4. Yhtiön perustaminen

Vuoden 2013 laki velvoittaa sisällyttämään ilmoituksen siitä, että kaikkia vuoden 1956 lain säännöksiä on noudatettu, mikä on yhdenmukainen vuoden 1956 lain nykyisen vaatimuksen kanssa.

Lisäksi muistion tilaajilta ja ensimmäisiltä johtajilta on toimitettava ROC:lle valaehtoinen todistus siitä, että heitä ei ole tuomittu mistään rikoksesta, joka liittyy yrityksen edistämiseen, perustamiseen tai johtamiseen tai että heitä ei ole löydetty. syyllistynyt petokseen tai väärinkäytöksiin jne. vuoden 2013 lain mukaisesti viimeisen viiden vuoden aikana sekä täydelliset tiedot nimestä, yrityksen osoitteesta, jokaisesta tilaajasta ja ensimmäisiksi johtajiksi nimetyistä henkilöistä.

Vuoden 2013 laissa säädetään lisäksi, että jos henkilö antaa vääriä tietoja, hän ja yritys joutuvat petoksesta sovellettavien rikosoikeudellisten säännösten alaisena eli vuoden 2013 lain 447 §:n mukaan. [section  7(4) of 2013 Act; Also refer the chapter on other areas]

5. Yrityksen perustaminen hyväntekeväisyystarkoituksiin

OPC, jolla on hyväntekeväisyyskohteita, voidaan perustaa vuoden 2013 lain säännösten mukaisesti. Olemassa olevaan kohteeseen on lisätty uusia kohteita, kuten ympäristönsuojelu, koulutus, tutkimus, sosiaalihuolto jne., joita varten voitaisiin perustaa hyväntekeväisyysyritys.

Toisin kuin voimassa olevat säännökset, joiden nojalla yrityksen toimilupa voitaisiin peruuttaa, vuoden 2013 laissa säädetään, että toimilupa voidaan peruuttaa paitsi silloin, kun yritys rikkoo jonkin pykälän vaatimuksia, myös silloin, kun yhtiön asioita hoidetaan vilpillisesti tai tavalla, joka loukkaa yhtiön tarkoitusta tai yleistä etua. Vuoden 2013 laissa säädetään siis tiukempia säännöksiä hyväntekeväisyyskohteita harjoittaville yhtiöille[section 8 of the 2013 Act].

6. Liiketoiminnan aloittaminen jne

Voimassa olevia vuoden 1956 lain 149 §:ssä olevia säännöksiä, jotka edellyttävät osakepääoman omaavien julkisten yhtiöiden toiminnan aloittamista, sovellettaisiin nyt kaikkiin yhtiöihin.

Vuoden 2013 laki antaa ROC:lle valtuudet ryhtyä toimiin yrityksen nimen poistamiseksi, mikäli yhtiön johtajat eivät ole jättäneet ilmoitusta merkintämuistion merkitsijöille sopimien osakkeiden arvon maksamisesta ja että maksettu -yhtiön osakepääoma on vähintään vuoden 2013 lain mukaisia ​​rajoja 180 päivän kuluessa perustamisesta ja jos ROC:lla on perusteltu syy uskoa, että yhtiö ei harjoita liiketoimintaa tai toimintaa [section  11 of 2013 Act].

7. Yrityksen kotipaikka

Jos yritys on vaihtanut nimeään viimeisen kahden vuoden aikana, yritys on velvollinen maalaamaan, kiinnittämään tai painamaan entiset nimensä yhdessä yrityksen uuden nimen kanssa liikekirjeisiin, ilmoituslomakkeeseen jne. Vuoden 2013 laki ei kuitenkaan puhu aika, jonka ajan entinen nimi on säilytettävä [section  12 of the 2013 Act].

🔥 Empfohlen:  Amazon Web Servicesin uusi rakkaus avoimeen lähdekoodiin

8. Muistion muuttaminen

Vuoden 2013 laki asettaa lisärajoituksia muistion kohdelausekkeen muuttamiselle yritykselle, joka on kerännyt yleisöltä rahaa yhteen tai useampaan esitteessä mainittuun kohteeseen ja jolla on käyttämätöntä rahaa. Vuoden 2013 laissa täsmennetään, että erityispäätöksellä hyväksynnän saamisen lisäksi yhtiön olisi varmistettava seuraavat asiat, jos se aikoo muuttaa kohdelausekettaan:

• Julkaistaan ​​edellä mainitusta päätöksestä muutoksen perustelut sisältävä ilmoitus kahdessa sanomalehdessä

• Irtautumismahdollisuuden voivat antaa eri mieltä oleville osakkeenomistajille järjestäjät ja osakkeenomistajat, joilla on määräysvalta Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (SEBI) määrittelemien sääntöjen mukaisesti. [section  13 of the 2013 Act].

9. Tytäryhtiö ei saa omistaa holdingyhtiönsä osakkeita

Vuoden 1956 lain 42 §:n nykyinen säännös, joka kieltää tytäryhtiötä omistamasta holdingyhtiönsä osakkeita, tunnustetaan edelleen vuoden 2013 laissa. Näin ollen aiempi huoli, että jos tytäryhtiö on yhteisöyhteisö, sillä voi olla osakkeita toisessa yhteisöyhteisössä, joka on tytäryhtiön holdingyhtiö, pätee edelleen.[section 19 of 2013 Act].

Esite ja yleisö /fer

Vuoden 2013 lakiin on lisätty uusi pykälä [section  23] antaa nimenomaisesti tavat, joilla julkinen yhtiö tai yksityinen yhtiö voi laskea liikkeeseen arvopapereita. Tässä osiossa selitetään, että julkinen yhtiö voi laskea liikkeeseen arvopapereita jollakin seuraavista tavoista:

• Yleisölle esitteen kautta

• Yksityisten sijoitusten kautta

• Merkintäetuoikeusannilla tai bonusannilla.

Yksityisille yhtiöille tässä osiossa säädetään, että se voi laskea liikkeeseen arvopapereita suunnatun osakeannilla, merkintäetuoikeusannilla tai bonusannilla.

Lisäksi 23 §:ssä säädetään, että arvopapereiden liikkeeseenlasku esitteen kautta edellyttää III luvun I osan säännösten noudattamista. Private placementin noudattaminen edellyttää luvun III osan II määräyksiä.

Vuoden 2013 laki sisältää myös tiettyjä esitteisiin ja julkisiin tarjouksiin liittyviä muutoksia, joilla pyritään tehostamaan tiedonantovaatimuksia sekä virtaviivaistamaan arvopapereiden liikkeeseenlaskuprosessia.

1. Esitteen liikkeeseenlasku

Tällä hetkellä esitteeseen sisällytettävät asiat ja raportit on määritelty vuoden 1956 lain liitteen II osissa I ja II. Vuoden 2013 laissa esitteeseen sisällytettävät tiedot on määritelty vuoden 2013 lain 26 §:ssä. Vuoden 2013 laissa edellytetään tiettyjen lisätietojen ilmoittamista:

• Kaikki vireillä olevat tai vireillä olevat tai ministeriön tai lakisääteisen elimen suorittamat oikeudenkäynnit esitteen julkaisuvuotta välittömästi edeltäneiden viiden vuoden aikana yhtiön promoottoria vastaan.

• Promoottorin panoksen lähteet

Vuoden 2013 laki on myös lieventänyt tiedonantovaatimuksia joillakin alueilla. Esimerkkejä tiedoista, jotka eivät sisälly vuoden 2013 lakiin, ovat seuraavat. Tiedot yhtiöstä ja muista saman johdon alaisista pörssiyhtiöistä, jotka ovat tehneet pääomaa viimeisen kolmen vuoden aikana

– Vientimahdollisuudet ja vientivelvoitteet

– Yksityiskohdat yhteistyöstä

Vuoden 2013 lain mukaan tilintarkastajien kertomus yrityksen varoista ja vastuista saa olla aikaisintaan 180 päivää ennen esitteen antamista. [section  26 (1) (b)(iii) of 2013 Act]. Vuoden 1956 laki edellyttää tällä hetkellä, että raportti tulee tehdä aikaisintaan 120 päivää ennen esitteen julkistamista.

2. Sopimuksen tai esineiden vaihtelu

Vuoden 2013 laissa todetaan, että esitteessä tarkoitetun sopimuksen ehtojen tai esineiden, joita varten esite on annettu, muuttamiseksi tarvitaan erityinen päätös [section  27 (1) of 2013 Act]. Vuoden 1956 laki vaatii tällä hetkellä yhtiökokouksen hyväksynnän varsinaisella päätöksellä. Vuoden 2013 laki edellyttää myös, että eri mieltä oleville osakkeenomistajille on tehtävä irtautumistarjous promoottorien tai määräysvaltaosakkeenomistajien toimesta. [section  27 (2) of the 2013 Act].

3. Tiettyjen yhtiön jäsenten osakkeiden myyntitarjous

Vuoden 2013 laki sisältää uuden pykälän, jonka mukaan yhtiön jäsenet voivat hallitusta kuultuaan tarjota osan osakeomistuksestaan ​​yleisölle. Asiakirjaa, jolla myyntitarjous yleisölle tehdään, käsitellään yhtiön julkaisemana esitteenä. Jäsenten on korvattava yhtiölle kaikki sille aiheutuneet kulut [section  28 of the 2013 Act].

4. Hyllyesite

Vuoden 2013 laki laajentaa hyllyesitemahdollisuutta antamalla SEBI:lle mahdollisuuden määrätä yritysluokat, jotka voivat jättää hyllyesitteen. Vuoden 1956 laki rajoittaa tällä hetkellä hyllyesitteen tarjoamisen julkisiin rahoituslaitoksiin, julkisen sektorin pankkeihin tai aikataulutettuihin pankkeihin. [section  31 (1) of 2013 Act].

6. Globaalit talletustodistukset (GDR:t)

Vuoden 2013 laki sisältää uuden pykälän, joka mahdollistaa talletustodistusten liikkeeseenlaskun missä tahansa ulkomailla määrätyin ehdoin [section  41 of 2013 Act]. Tällä hetkellä sovelletaan vuoden 1956 lain 81 §:n säännöksiä osakkeiden liikkeeseen laskemisesta yhdessä SEBI:n talletustodistusten liikkeeseenlaskua koskevien vaatimusten kanssa. Vuoden 2013 lain useissa kohdissa näyttää siltä, ​​että vuoden 2013 laki täydentää SEBI:n valtuuksia sisällyttämällä siihen SEBI:n jo määräämät vaatimukset.

7. Yksityinen sijoitus

Vuoden 2013 laki edellyttää, että tietyt määrätyt ehdot täyttyvät, jotta tarjous tai tarjouspyyntö voidaan tehdä suunnatulla annissa tai esitteen kautta.

• Arvopapereiden tarjous tai kutsu merkitä arvopapereita tilikaudella tulee tehdä sellaiselle määrälle henkilöitä, jotka eivät

🔥 Empfohlen:  16 parasta Fintech-startupia Yhdysvalloissa 2023

yli 50 tai määrätty suurempi määrä {lukuun ottamatta päteviä institutionaalisia ostajia ja yrityksen työntekijöitä, joille tarjotaan arvopapereita työntekijöiden osakeoptio-ohjelman perusteella tilikaudella ja sellaisin ehdoin (mukaan lukien suunnatun osakeannin muoto ja tapa) voidaan määrätä}. Tämä vuoden 2013 lain säännös on yhdenmukainen nykyisen lain säännöksen kanssa

1956 laki.

• Mihin tahansa aikaisempaan tarjoukseen tai kutsuun liittyvät allokaatiot on saatettu loppuun.

• Kaikki arvopapereiden merkintään maksettavat rahat maksetaan sekillä, demand-vekseillä tai muilla pankkikanavilla, mutta ei käteisellä.

• Tarjoukset tehdään vain sellaisille henkilöille, joiden nimet yhtiö on tallentanut ennen merkintäkutsua ja jotka vastaanottavat tarjouksen nimellisesti.

• Arvopapereita tarjoava yritys ei saa julkaista mainoksia tai käyttää tiedotusvälineitä, markkinointi- tai jakelukanavia tai agentteja tiedottaakseen suurelle yleisölle tällaisesta tarjouksesta. [section  42 of 2013 Act].

Osakepääoma ja debentures

Osakepääomaa ja joukkovelkakirjoja koskeva luku sisältää joitakin keskeisiä muutoksia vuoden 2013 lakiin. Esimerkkinä voidaan todeta, että vuoden 2013 laissa ei oteta huomioon vuoden 1956 lain 90 §:n olemassa olevaa vaatimusta, joka tarjosi jonkin verran pelastusta yksityisille yrityksille. Näin ollen vuoden 2013 lain seuraavien pykälien sovellettavuus ei enää rajoitu julkisiin yhtiöihin ja julkisen yhtiön tytäryhtiöihin kuuluviin yksityisiin yhtiöihin, vaan ne koskevat nyt myös yksityisiä yhtiöitä.

• Kahdenlaista osakepääomaa

• Osakepääoman uusi liikkeeseenlasku on vain kahdenlaista

• Äänestys oikeudet

1. Äänioikeudet

Vuoden 2013 lain äänioikeutta koskevat säännökset vastaavat nykyisen vuoden 1956 lain 87 §:ää. Ainoa vuoden 2013 laissa havaittu muutos on vuoden 1956 laissa säädetyn eron poistaminen äänioikeudesta, jos yhtiö ei maksa osinkoa kumulatiivisille ja ei-kumulatiivisille etuoikeutetuille osakkeenomistajilleen. [section  47 of 2013 Act]

Esitteen suunnattua osakeantia ja lisätiedoksiantoja koskevat säännökset auttavat myös vahvistamaan pääomamarkkinoita.

Vuoden 2013 laissa ehdotetaan, että nykyinen käsite äänieristetyistä osakkeista palautetaan. Tämän pykälän mukaan yhtiö voi kohdata vaikeuksia suhteellisen äänivallan laskemisessa.

2. Osakkeenomistajien oikeuksien vaihtelu

Kuten muutkin vuoden 1956 lain säännökset, vuoden 2013 laissa tunnustetaan vuoden 1956 lain 106 §:n vaatimukset lisävaatimuksella niiden osakasryhmien osalta, joiden oikeuksiin muutos vaikuttaa. Vuoden 2013 lain 48 §:n 1 momentin säännöksessä todetaan, että jos yhden osakaslajin vaihtelu vaikuttaa jonkin muun osakaslajin oikeuksiin, on hankittava myös tämän muun osakaslajin kolmen neljäsosan suostumus. tämän jakson säännöksiä sovelletaan tällaiseen vaihteluun.

3. Osakeannissa saatujen palkkioiden soveltaminen

Vuoden 2013 lain 52 §:ssä on samanlainen vaatimus kuin vuoden 1956 lain 78 §:ssä osakeannista saatujen palkkioiden soveltamisesta; Vuoden 2013 lain pykälässä on kuitenkin tiettyä yhtiöryhmää koskeva epäolennainen säännös, josta määrättäisiin myöhemmin. Vuoden 2013 laissa todetaan, että nämä yhtiöryhmät eivät voisi soveltaa arvopaperipreemiota alla mainittuihin tarkoituksiin, ellei tilinpäätös ole vuoden 2013 lain 133 §:n nojalla annettujen tilinpäätösstandardien mukainen:

• Yhtiön liikkeeseen laskemattomien oman pääoman ehtoisten osakkeiden maksaminen täysin maksetuina bonusosakkeina

• Yhtiön osakeannista aiheutuneiden kulujen tai maksettujen palkkioiden tai alennusten poistaminen

• Omien osakkeiden tai muiden arvopapereiden ostaminen

Vuoden 2013 laki rajoittaa arvopaperipreemion soveltamista tietyn luokan yhtiöille, jos ne eivät noudata kirjanpitostandardeja. Vuoden 2013 laissa todetaan edelleen, että arvopaperipreemion määrä voidaan käyttää alustavien kulujen alaskirjaukseen. Ottaen huomioon tilinpäätösstandardin 26, Aineettomat hyödykkeet, vaatimukset, tämän alakohdan vaatimus näyttää kuitenkin tarpeettomalta.

4. Kielto antaa osakkeita alennettuun hintaan

Yritykset eivät enää saisi laskea liikkeeseen osakkeita alennuksella. Ainoat osakkeet, jotka voitaisiin laskea liikkeeseen alennuksella, ovat hikipääoma, jossa osakkeita annetaan työntekijöille heidän palveluidensa sijaan[section 53 and Section 54 of the 2013 Act].

Edelleen vuoden 2013 lakiin ei ole sisällytetty selityksiä I ja II olemassa olevasta vuoden 1956 lain 79A §:stä, jossa säädetään hikipääoman osalta. Selitys I määritellyt yhtiön tätä osiota varten ja selitys II määritti hikipääoman.

5. Etuosakkeiden liikkeeseenlasku ja lunastus

Vuoden 1956 lain 80 ja 80A pykälän nykyinen vaatimus etuosakkeiden liikkeeseenlaskusta ja lunastamisesta on edelleen tunnustettu vuoden 2013 laissa. Vuoden 2013 laki toistaa nykyisen vaatimuksen, jonka mukaan yritys ei saa laskea liikkeeseen etuoikeutettuja osakkeita, joiden lunastuspäivä on yli 20 vuotta. Se antaa kuitenkin poikkeuksen tapauksiin, joissa etuoikeusosakkeita on laskettu liikkeeseen infrastruktuurihankkeiden yhteydessä. Infrastruktuurihankkeet on määritelty vuoden 2013 lain luettelossa VI, ja nämä osakkeet lunastettaisiin vuosittain määrätyllä prosenttiosuudella etuoikeutettujen osakkeenomistajien valinnan mukaan.

Lisäksi vuoden 2013 laki lisää toisen hallinnollisen vaatimuksen erityispäätöksen saamisesta niiden etuosakkeiden osalta, joita yritys ei voinut lunastaa. Vuoden 2013 laissa todetaan, että jos yhtiö ei voi liikkeeseenlaskuehtojen mukaisesti lunastaa etuoikeutettuja osakkeita tai maksaa niille mahdollisesti osinkoa, se voi kolmen osakkeen haltijoiden suostumuksella. neljäsosa tällaisten etuoikeutettujen osakkeiden arvosta ja tuomioistuimen luvalla antaa lisää lunastettavaa etuosakkeita, jotka vastaavat maksettavaa määrää, mukaan lukien niille maksettava etuoikeus, lunastamattomien etuosakkeiden osalta. Tällaisten uusien lunastettavien etuosakkeiden liikkeeseenlaskun yhteydessä katsotaan lunastetut lunastetut etuosakkeet.

🔥 Empfohlen:  Mitkä ovat tällä hetkellä parhaat online-välittäjät?

Vuoden 2013 laissa ei säädetä tämän pykälän säännösten noudattamatta jättämisestä, kuten vuoden 1956 lain 80 §:n 6 ja 3 momentissa säädettiin, ja 80A §:ssä. [section  55 of 2013 Act].

6. Rekisteröinnin epääminen ja rekisteröintiä koskeva valitus

Yksityisten ja julkisten yhtiöiden arvopapereiden luovutuksen tai luovutuksen rekisteröinnin epäämistä koskevaa säännöstä on täsmennetty erikseen vuoden 2013 laissa. Yksityisten ja julkisten yhtiöiden on lähetettävä kieltäytymisilmoitus 30 päivän kuluessa siirtoasiakirjan vastaanottamisesta, ja loukannut osapuoli voi valittaa hylkäämisestä tuomioistuimeen määrätyn ajan kuluessa. [section  58(2) of the 2013 Act].

7. Osakepääoman lisäanti

Vuoden 1956 lain 81 §:n nykyinen vaatimus pääoman edelleen antamisesta ei enää rajoittuisi julkisiin yhtiöihin ja koskisi myös yksityisiä yhtiöitä, koska vuoden 1956 lain 81 §:n 3 momenttia ei ole tunnustettu. vuoden 2013 laki.

Lisäksi vuoden 2013 laissa säädetään, että osakeanti voidaan tehdä myös henkilöstön optio-ohjelman piiriin kuuluville yhtiön työntekijöille erityisellä päätöksellä ja säädetyin ehdoin. Lisäksi tällaisten osakkeiden hinta olisi määritettävä rekisteröidyn arvioijan arvonmäärityksen perusteella, johon sovelletaan määrättyjä ehtoja. [section 62 of the 2013 Act].

8. Bonusosakkeiden liikkeeseenlasku

Voimassa olevassa vuoden 1956 laissa ei ole erityistä bonusosakkeiden antamista koskevaa säännöstä, vaikka siinä on viitattu bonusosakkeiden käsitteeseen monessa paikassa. Vuoden 2013 laki sisältää uuden pykälän, jossa säädetään täysin maksettujen bonusosakkeiden liikkeeseenlaskusta sen vapaita rahastoja tai ylikurssirahastoa tai pääomanpalautusrahastotiliä käyttäen, mikäli tietyt ehdot, kuten pykälän mukainen valtuutus, täyttyvät, hyväksyntä yhtiökokouksessa ja niin edelleen [section  63 of 2013 Act].

9. Rajoittamaton yhtiö varustaa varaosakepääomaa osakeyhtiöksi muuttaessa

Tämä pykälä vastaa vuoden 1956 lain 32 §:ää ja sen tarkoituksena on säätää, että osakepääomainen rajoittamaton yhtiö voidaan rekisteröidä osakeyhtiöksi korottamalla kunkin osakkeen nimellisarvoa sillä ehdolla, että korotuksesta ei saa osata. pääoma on voitava vaatia, paitsi siinä tapauksessa ja sitä varten, että yhtiö puretaan. Vuoden 2013 laissa säädetään lisäksi, että tiettyä osaa sen vaatimattomasta osakepääomasta ei voida vaatia, paitsi siinä tapauksessa ja sitä varten, että yhtiö puretaan.[section 65 of 2013 Act].

10. Osakepääoman alentaminen

Vuoden 2013 laki ottaa huomioon yhden SEBI:n listautumissopimukseen tekemän muutoksen. Listaussopimukseen lisättiin uusi lauseke 24(i), jossa määrättiin, että yhdistämis- tai sulautumis- tai jälleenrakennussuunnitelman on täytettävä vuoden 1956 lain 211(3C) pykälän vaatimukset. Samanlainen vaatimus on lisätty vuoden 2013 lain 66 §:ään, jonka mukaan käräjäoikeus ei määrää osakepääoman alentamista koskevaa hakemusta, ellei yhtiön alentamiseen ehdottama kirjanpitokäsittely ole kirjanpidon mukainen. 133 §:ssä tai muussa vuoden 2013 lain säännöksessä määritellyt standardit ja siitä on jätetty tuomioistuimen käsiteltäväksi yhtiön tilintarkastajan todistus.

Edelleen vuoden 2013 laissa selvennetään, että vähennystä ei tehdä, jos yhtiöllä on ennen vuoden 2013 lain voimaantuloa tai sen jälkeen hyväksymiensä talletusten takaisinmaksua tai niille maksettavia korkoja myöhässä.

11. Yrityksen valta ostaa omia arvopapereita

Vuoden 1956 lain 77A §:n nykyinen säännös on tunnustettu vuoden 2013 laissa. Ainoa ero on, että yrityksen käytettävissä oleva vaihtoehto ostaa takaisin parittomista eristä ei ole enää käytettävissä [section  68].

Vuoden 2013 laki tarjoaa joustavuutta johtamiseen ja hallintoon tunnustamalla sähköisen ilmoitus- ja äänestystavan, mikä on sopusoinnussa MCA:n ponnistelujen kanssa sähköisen median käytön tunnetuksi tekemiseksi, mikä ilmenee useista äskettäin käyttöönotetuista vihreistä aloitteista. rekisteröityy ja palauttaa muuhun paikkaan kuin kotipaikkaan.

Table of Contents