Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Osakeyhtiölaki 2013 – Sulautumiset ja yrityskaupat 2014

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Osakeyhtiölaki 2013 – Sulautumiset ja yrityskaupat 2014

ThEhdotetut muutokset edellyttäisivät yrityksiä ottamaan huomioon vaatimustenmukaisuusvaatimusten laajuuden laatiessaan uudelleenjärjestelysuunnitelmiaan vuoden 2013 lain voimaantulon jälkeen. Nämä muutokset ovat varsin rakentavia ja voivat auttaa pitkälle virtaviivaistamaan tapaa, jolla fuusiot ja muut yritysjärjestelyt rakennetaan ja toteutetaan Intiassa.

1. Virtaviivaistamisvaatimukset

Kompromisseja ja järjestelyjä käsittelevä osio käsittelee kattavasti kaikenlaisia ​​kompromisseja ja järjestelyjä ja ulottuu myös osakepääoman alentamiseen, takaisinostoihin, yritysostoihin ja yritysten velkajärjestelyihin. Toinen myönteinen lisäys tähän kohtaan on se, että kompromissia tai järjestelyjä voivat nyt vastustaa vain henkilöt, joilla on vähintään 10 % omistusosuudesta tai joiden velka on vähintään 5 % koko velasta viimeksi. tilintarkastettu tilinpäätös. [section

230 of the 2013 Act] Lisäksi tällä hetkellä vuoden 1956 lain mukaan määräyksellä ei ole vaikutusta ennen kuin se on jätetty ROC:lle. Tällainen vaatimus on kuitenkin poistettu vuoden 2013 lailla. Vuoden 2013 laki edellyttää vain tilauksen jättämistä ROC:lle.

2. YHTIÖIDEN SULUTUMISET TAI JAKUNTA

Velkojien tai jäsenten kokoukselle on määrätty jakaa tiettyjä lisäasiakirjoja (vuoden 2013 laki 232 §). Näitä ovat seuraavat:

1. Sulautuvan yhtiön johtajien laatima ja hyväksymä luonnos järjestelmän ehdotetuista ehdoista.

2. Vahvistus siitä, että kopio suunnitelmaluonnoksesta on toimitettu ROC:lle.

3. Sulautuvien yhtiöiden johtajien hyväksymä selvitys kompromissin vaikutuksista.

4. Arvostusta koskeva asiantuntijan raportti.

5. Täydentävä tilinpäätös, jos jonkin sulautuvan yhtiön viimeinen tilinpäätös koskee tilikautta, joka päättyi yli kuusi kuukautta ennen järjestelmän hyväksymistä varten koolle kutsutun yhtiön ensimmäistä kokousta.

3. Kirjanpitokäsittelyn todistus

Tällä hetkellä vuoden 1956 laissa ei ole velvoitetta, joka velvoittaisi yrityksiä varmistamaan kirjanpitostandardien tai yleisesti hyväksyttyjen kirjanpitoperiaatteiden noudattamisen ehdottaessaan järjestelmän kirjanpitokäsittelyä. Pörssiyhtiöiden on kuitenkin varmistettava tällainen noudattaminen, koska osakelistaussopimus velvoittaa tällaiset yhtiöt hankkimaan tilintarkastajan todistuksen järjestelyssä ehdotetun kirjanpitokäsittelyn asianmukaisuudesta. Vuoden 2013 laki edellyttää, että kaikki kompromissiin tai järjestelyihin ryhtyvät yhtiöt hankkivat tilintarkastustodistuksen (2013 laki 230 ja 232 §). Tämä vaatimus auttaa virtaviivaistamaan erilaisia ​​käytäntöjä sekä varmistamaan asianmukaisen kirjanpidon. Toinen näkökohta, joka on kuitenkin vielä ratkaisematta, on se, että Intiassa sovellettavat ilmoitetut tilinpäätösstandardit koskevat tällä hetkellä vain yhteenliittymiä eivätkä muita rakenneuudistusjärjestelyjä.

🔥 Empfohlen:  Apple Music Sing tuo karaokesingalongit iPhoneen ja Apple TV:hen

4. Menettelyjen yksinkertaistaminen

Nykyiset menettelyvaatimukset missä tahansa muodossa tapahtuvan sulautumisen ja hankinnan osalta ovat varsin hankalia ja monimutkaisia. Poikkeuksia ei ole edes silloin, kun yritys ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt sulautuvat yhteen. Vuoden 2013 lailla yksinkertaistetaan nyt menettelyjä kahdella osa-alueella, ensinnäkin kokonaan omistamien tytäryhtiöiden omistuksessa ja toiseksi pienyritysten välisissä järjestelyissä (2013 lain 233 §). Pienet yritykset ovat uusi, vuoden 2013 lailla käyttöön otettu yritysryhmä, jolla on määritelty pääoma- ja liikevaihtorajat ja jolle on annettu tiettyjä etuja, kuten yksinkertaistettuja menettelyjä.

Yksi näissä tilanteissa ehdotetuista merkittävistä rajoituksista on rajoitus luovutuksensaajayhtiölle omistaa osakkeita joko omissa nimissään tai säätiön, tytär- tai osakkuusyhtiön nimissä, koska sulautumisen yhteydessä kaikki osakkeet on mitätöitävä tai mitätöitävä. tai yhdistäminen. Tämä vaatimus katkaisee useiden yritysten noudattaman käytännön, jotka ovat aiemmin noudattaneet tätä reittiä. Lisäksi se on tietyissä tapauksissa myös rationalisoinut vaatimuksia, esimerkiksi osakepääoman alentamisen yhteydessä, joka on osa kompromissia tai järjestelyä, yhtiön tulee noudattaa vain tämän pykälän säännöksiä, kun taas voimassa oleva vuoden 1956 lain vaatimus, jossa yhtiön on noudatettava 108 §:n säännöstä osakepääoman alentamisen yhteydessä sekä kompromisseja koskevat vaatimukset.

5. RAJAT YLITTÄVÄT SULAUTUMISET

Vuoden 1956 laki sallii ulkomaisen yrityksen sulautumisen intialaiseen yritykseen, mutta ei salli päinvastaista tilannetta, jossa intialainen yritys sulautuu ulkomaiseen yhtiöön. Vuoden 2013 laki sallii nyt tämän joustavuuden, sillä fuusiot voidaan toteuttaa vain tietyissä maissa perustettujen yhtiöiden osalta, joiden nimet keskushallinto ilmoittaa. Yritysten on nyt mahdollista maksaa sulautumisvastike valtion ennakkoluvalla joko käteisellä tai talletustodistuksilla tai osittain käteisellä ja osittain talletustodistuksilla järjestelysuunnitelman mukaisesti. (2013 lain 234 §). Nämä uudet säännökset voivat olla erittäin hyödyllisiä intialaisille yrityksille, joilla on globaali läsnäolo, tarjoamalla niille järjestelyvaihtoehtoja, joita ei tällä hetkellä ole olemassa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta avainsanaa mainosryhmää kohden? Alle 30 avainsanaa. Tässä on miksi.

6. Purista säännökset pois

Vuoden 2013 lakiin on lisätty uusia säännöksiä, joiden mukaan yrityksen hankkija (omistusosuus 90 prosenttia tai enemmän) voi hankkia osakkeita yhteenliittymän, osakevaihdon jne. kautta vähemmistöomistajilta tietyin edellytyksin. Tämä on lisännyt myös “rekisteröityjen arvioijien” vaatimuksen, koska enemmistöosakkeenomistajan tarjoama hinta on määritettävä rekisteröidyn arvioijan tekemän arvioinnin perusteella (2013 lain 236 §).