Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Mozilla Firefox ja Thunderbird

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Mozilla Firefox ja Thunderbird

Key Takeaways

  • Mozilla-ohjelmistopaketit, kuten Firefox ja Thunderbird, tallentavat käyttäjäprofiilitietoja, kuten salasanoja, kirjanmerkkejä ja sähköpostiviestejä.
  • Firefox-profiilien manuaalinen varmuuskopiointi ja palauttaminen edellyttää profiilitietojen kopioimista ja liittämistä toiseen paikkaan, kun taas kolmannen osapuolen ohjelmistojen, kuten Simple Firefox Backup, käyttö tarjoaa nopeamman ja yksinkertaisemman ratkaisun.
  • Mozbackup on ilmainen ohjelma, joka voi varmuuskopioida ja palauttaa profiileja useille Mozilla-tuotteille, mukaan lukien Firefox ja Thunderbird, mikä tekee siitä hyödyllisen siirtyessä uuteen tietokoneeseen tai varmuuskopiointitarkoituksiin.

Firefox ja Thunderbird ovat kaksi Mozilla-ohjelmistopakettia, jotka tallentavat käyttäjäprofiilitietoja. Firefox-selaimessa on käyttäjäprofiilitiedot salasanoja, kirjanmerkkejä ja laajennuksia varten. Thunderbird tallentaa viesti- ja osoitekirjatiedot käyttäjien sähköpostitilejä varten.

Firefox- ja Thunderbird-käyttäjien on varmuuskopioitava käyttäjäprofiilit siirtyessään tietokoneesta toiseen. Näin voit palauttaa Mozilla-profiilitiedot, kun olet asentanut Firefoxin tai Thunderbirdin uudelleen toiseen tietokoneeseen. Näin voit varmuuskopioida ja palauttaa Firefox- ja Thunderbird-profiilit Windows 11/10:ssä.

Firefox-profiilien manuaalinen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida Firefox-profiilit manuaalisesti ilman lisäohjelmistoja. Tämä edellyttää kaikkien Firefox-profiilitietojen kopioimista ja liittämistä toiseen kansioon. Sitten voit manuaalisesti palauttaa kyseiset profiilitiedot toiseen paikkaan. Näin voit varmuuskopioida manuaalisesti Firefox-profiilitiedot Windows-tietokoneessa:

  1. Avaa Firefox, syötä Tietoja:tuki selaimen osoitepalkissa ja paina Tulla sisään.
  2. Klikkaa Avaa kansio -painiketta.
  3. Valitse kaikki tiedostot profiilikansiosta, joka avautuu painamalla Ctrl + A pikanäppäin (tai millä tahansa muulla tämän oppaan menetelmällä, valitsemalla kaikki Windows-kansiossa olevat tiedostot).
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella valitaksesi Kopio vaihtoehto.
  5. Aseta seuraavaksi USD-asema tietokoneeseesi.
  6. Varmuuskopioi Firefox-profiilitietosi avaamalla Windowsin Resurssienhallinta ja ulkoisen tallennustilan kansio.
  7. Napsauta hiiren kakkospainikkeella profiilin varmuuskopiointikansiota ja valitse Liitä.

Nyt olet varmuuskopioinut Firefox-profiilisi manuaalisesti. Voit palauttaa profiilitiedot manuaalisesti, kun olet asentanut Firefoxin toiseen tietokoneeseen seuraavasti:

  1. Ensin sinun on tiedettävä nykyisen Firefox-käyttäjäprofiilisi kansion sijainti. Avaa Vianmääritystietoja -välilehti uudelleen Firefoxissa yllä olevassa vaiheessa yksi ohjeiden mukaisesti ja kirjoita muistiin siellä näkyvä profiilikansion sijainti.
  2. Sulje Mozilla Firefox.
  3. Aseta USB-asema, joka sisältää Firefox-profiilisi varmuuskopion.
  4. Tuo esiin kansio, joka sisältää varmuuskopioidut Firefox-profiilisi tiedot.
  5. Valitse kaikki profiilitiedostot kyseisessä hakemistossa ja paina Ctrl + C kopioida niitä.
  6. Avaa nykyisen Firefox-käyttäjäprofiilisi kansion polku, jonka merkitsit muistiin vaiheessa yksi.
  7. Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansion sisällä valitaksesi Liitä vaihtoehto. Valitse, jos haluat korvata olemassa olevat profiilitiedot pyydettäessä.
🔥 Empfohlen:  Kuinka nähdä tykätyt viestit Facebookissa (iPhone ja Android)

Firefox-profiilien varmuuskopiointi ja palauttaminen yksinkertaisella Firefox-varmuuskopiolla

Simple Firefox Backup on kannettava kolmannen osapuolen apuohjelma, jolla voit varmuuskopioida ja palauttaa Firefox-profiilitietoja. Firefox-profiilien varmuuskopiointi tällä ohjelmistolla on nopeampaa ja yksinkertaisempaa kuin manuaalisesti. Voit varmuuskopioida ja palauttaa Firefox-profiileja tällä ohjelmistolla seuraavasti:

  1. Avaa tämä Yksinkertainen Firefoxin varmuuskopiointisivu.
  2. Klikkaus ladata Simple Firefox Backup -sivulla.
  3. Aseta USB-tikku tietokoneesi USB-paikkaan.
  4. Avaa seuraavaksi File Explorer avataksesi kansio, joka sisältää ladatun fbackup.zip-arkiston.
  5. Pura fbackup.zip arkistoi noudattamalla tämän ZIP-tiedostojen purkamisoppaan ohjeita. Valitse, jos haluat purkaa ZIP-tiedoston liitetyn USB-tikun kansioon.
  6. Siirry purettuun fBackup-kansioon ja avaa se.
  7. Kaksoisnapsauta kohtaa fBackup_x64.exe tiedosto avaamaan Simple Firefox Backup.
  8. Paina sitten Luo Firefox-varmuuskopio vaihtoehto varmuuskopioida profiili.

Nyt näet profiilin varmuuskopion Simple Firefox Backup -ikkunassa. Ohjelmisto tallentaa profiilin varmuuskopion USB-aseman puretun fBackup-hakemiston alikansioon. Näet sen sijainnin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella varmuuskopioprofiilia Simple Firefox Backup -ikkunassa ja napsauttamalla Avaa kansio.

Simple Firefox Backup varmuuskopioi profiilin, jota käytit, kun viimeksi avasit Firefoxin. Jos haluat varmuuskopioida toisen profiilin, napsauta Firefox-profiilikansio -painiketta. Valitse toinen käyttäjäprofiili aloittaaksesi Fox ja napsauta Käynnistä Firefox -painiketta. Yksinkertainen Firefoxin varmuuskopiointi varmuuskopioi sen nykyisen profiilin, jonka valitsit käynnistääksesi Firefoxin.

Valitse käyttäjäprofiili -ikkuna on myös kuin Firefoxin profiilinhallinta. Napsauttamalla Luo profiili tuo esiin ohjatun profiilin luontitoiminnon. Voit napsauttaa Poista profiili poistaaksesi valitut profiilit. Tai paina Nimeä profiili uudelleen -painiketta muokataksesi valitsemasi Firefox-käyttäjän nimeä.

Profiilin varmuuskopioiden palauttaminen on helppoa Simple Firefox Backupin avulla. Aseta USB-asema, joka sisältää yksinkertaisen Firefox-varmuuskopion ja tallennetut profiilitiedot, toiseen tietokoneeseen, johon asensit Foxin. Valitse sitten profiili ohjelman ikkunasta ja napsauta Palauta varmuuskopio vaihtoehto. Klikkaa Joo vaihtoehto, kun sinua kehotetaan käynnistämään Firefox.

Firefox- ja Thunderbird-profiilien varmuuskopiointi ja palauttaminen Mozbackupilla

Firefox tallentaa yllättävän paljon dataa puolestasi. Salasanat, evästeet, varmenteet, laajennukset ja paljon muuta. On olemassa yksi ilmainen ohjelma, joka hoitaa näiden ohjelmien sekä monien muiden Mozilla-tuotteiden viennin (varmuuskopion) ja tuonnin: Mozbackup.

🔥 Empfohlen:  Takaako SEO lisää myyntiä? (vastattu)

Mozilla-profiilien varmuuskopiointi ja palauttaminen on hyödyllistä useista syistä. Yksi niistä on suora varmuuskopiointi, joten jos tietokoneesi kuolee, sinulla on tapa palauttaa tietosi.

Mozbackup on hyödyllinen, vaikka sinulla olisi jokin muu varmuuskopiointijärjestelmä, koska pelkkä profiilisi hakemiston varmuuskopiointi toimii, mutta sen palauttaminen vaatii jonkin verran säätämistä. Mozbackup tekee varmuuskopiointi- ja palautusprosessista kuolleen yksinkertaisen.

Jos olet siirtymässä uuteen tietokoneeseen tai jopa uuteen käyttöjärjestelmään, Mozbackup voi auttaa sinua siirtämään vanhat profiilisi ja asetuksesi uuteen koneeseen. Tietenkin toinen syy käyttää sitä on, että se on ilmainen sekä henkilökohtaiseen että kaupalliseen käyttöön.

Mozbackup toimii kaikkien Firefox-versioiden ja uusimman Thunderbird-sähköpostiohjelman kanssa. Se toimii myös seuraavien kanssa:

  • Sunbird
  • Parvi
  • Postilaatikko (Express)
  • SeaMonkey
  • Mozilla Suite
  • Spicebird
  • Laululintu
  • Netscape
  • Wyzo

Kuten näet, se toimii kaikkien Mozilla-tuotteiden kanssa.

Lataa ja asenna Mozbackup koneellesi (vain Windows). Kun suoritat sen, se havaitsee kaikki Mozilla-ohjelmien luomat profiilit tietokoneellasi ja antaa sinun valita varmuuskopioitavan ohjelman.

Voit myös valita, mitkä tiedot haluat varmuuskopioida. Tämä sisältää yleisempiä asetuksia, salasanoja, kirjanmerkkejä, historiaa, laajennuksia ja paljon muuta. Thunderbird-profiilissa voit valita vaihtoehdon varmuuskopioida kaikki sähköpostisi tai vain itse tiliasetukset.

Tämän vaihtoehdon jälkeen voit valita, haluatko suojata tiedoston salasanalla vai et, mikä edellyttää salasanan syöttämistä ennen sen palauttamista toiseen profiiliin.

Nyt kun aiot palauttaa sen, prosessi on hyvin samanlainen kuin varmuuskopiointi. Valitset vain, mistä tiedostosta haluat palauttaa, ja sitten tietyt ominaisuudet, jotka haluat palauttaa. Kun se on tehty, näet raportin, josta voit tarkistaa, että kaikki meni hyvin.

Ladata: Mozbackup for Windows (Vapaa)

Varmuuskopiointien ajoittaminen Mozbackupissa

Ajoitaksesi varmuuskopion sinun on luotava profiili, jonka voit sitten suorittaa komentoriviltä. Luo Mozbackup-ohjelmahakemistoon tiedosto nimeltä “Email.mozprofile” ja lisää seuraavat rivit:

🔥 Empfohlen:  Kuinka muuntaa 1 DOGE INR:ksi?

[General]action=backupapplication=Firefoxprofile=Defaultoutput=c:\polku\backup.pcvpassword=

Jos toiminto on varmuuskopiointi (jos varmuuskopioit), sovellus on ohjelma, jonka haluat varmuuskopioida. Se on oletusarvo, ellei järjestelmässäsi ole useita profiileja, ja tuloste on paikka, johon haluat varmuuskopioida. Jätä salasana tyhjäksi, ellet halua suojata tiedostoa salasanalla.

Kun olet luonut tämän varmuuskopioprofiilin, voit luoda tehtävän Ohjauspaneelin Ajoitetut tehtävät (hallintatyökalut) -kohdassa. Kokoonpanon pitäisi näyttää tältä:

Valitse suoritettavalle tiedostolle Mozbackup-ohjelma ja profiilisi nimi argumentiksi. Se suorittaa sitten varmuuskopiointiohjelman aikataulun mukaisesti.

Voit myös sijoittaa joitain muuttujia tiedoston nimeen. Esimerkiksi oletusarvo on:

Nämä tekevät varmuuskopiotiedostoistasi dynaamisia, joten voit seurata, kuinka vanha varmuuskopio on peräisin.

Mozbackup on vain Windowsille, joten jos olet siirtymässä Maciin, olet jumissa, eikö niin? Väärä! Varmuuskopiotiedosto on pohjimmiltaan ZIP-tiedoston profiilihakemisto. Jos olet siirtymässä Maciin, pura tiedosto ja tuo sen sisältö Mozilla-profiilisi hakemistoon. Tämä antaa sinulle tehokkaasti samat asetukset kuin vanhan tietokoneesi profiili.

Säilytä Firefox- ja Thunderbird-profiilitietosi varmuuskopioiden avulla

Vaikka näin tapahtuu harvoin, Firefox- ja Thunderbird-profiilitiedot voivat vioittua. Varmuuskopioimalla profiilisi yllä olevilla menetelmillä voit palauttaa ne, jos ne vioittuvat. Voit myös palauttaa profiilisi Firefoxin ja Thunderbirdin asentamisen tai uudelleenasentamisen jälkeen.