Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kenoviiva: mikä se on URL-osoitteessa? Ja pitäisikö sinulla olla se

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kenoviiva: mikä se on URL-osoitteessa? Ja pitäisikö sinulla olla se

Tämä opas vastaa kysymykseen “mikä on perässä oleva kauttaviiva?”

Alta löydät esimerkkejä URL-osoitteiden perässä olevista vinoviivoista, selityksen siitä, miksi se on tärkeää hakukoneille, ja luettelon vihjeistä perässä olevien vinoviivojen määrittämiseen verkkosivustossa. Tämän sivun lopussa on myös vinkkejä URL-osoitteen lopussa olevan vinoviivan lisäämiseen tai poistamiseen.

Pidä tätä äärimmäisenä pikaoppaanasi perässä olevaan kauttaviivaan.

Mikä on perässä oleva kauttaviiva?

Loppuviiva on kauttaviiva (/), joka on sijoitettu URL-osoitteen loppuun. Kenoviivaa käytetään osoittamaan verkkosivuston hakemisto tiedoston sijaan.

Esimerkkejä URL-osoitteen lopussa olevasta vinoviivasta

  • domain.com/
  • domain.com/hakemisto/
  • domain.com/parent-directory/child-directory/
  • domain.com/sivun-nimi/
  • domain.com/category/page-name/

Miksi vinoviivat ovat tärkeitä

Kenoviivat ovat tärkeitä, koska ne erottavat verkkosivuston hakemiston tiedostosta, jossa ei ole perässä olevaa kauttaviivaa. Kaikki verkkosivustot eivät kuitenkaan noudata tätä käytäntöä, ja hakukoneet, kuten Google, käsittelevät molempia URL-osoitteita erikseen (tai tasavertaisesti) riippumatta siitä, onko niiden lopussa vinoviiva vai ei.

Teknisestä hakukoneoptimoinnista katsottuna URL-osoitteella, jonka lopussa on vinoviiva, voi olla sama sisältö kuin URL-osoitteella, jossa ei ole perässä olevaa kauttaviivaa. Tämä on yleinen tulos sisällönhallintajärjestelmissä (CMS), kuten WordPress, jotka uudelleenohjaavat perässä olevat ja ei-lopettavat vinoviivat käyttäjälle samalle verkkosivulle.

Viimeisen vinoviivan URL-osoitteen sisältö voi kuitenkin olla täysin erilainen kuin ei-viivoisella verkkosivulla. Siinä tapauksessa Google indeksoi molemmat URL-osoitteet erikseen hakukoneeseen omien osuvien hakukyselyinsä varten.

Pitäisikö URL-osoitteeseen sisällyttää kauttaviiva?

Sinun tulee käyttää URL-osoitteen lopussa olevaa kauttaviivaa hakemistorakenteen osoittamiseen ja päällekkäisten sisältöongelmien vähentämiseksi. Viimeinen kauttaviiva parantaa myös verkkosivuston indeksoinnin tehokkuutta.

Mitä tulee juuriverkkotunnukseen, perässä olevalla kauttaviivalla ei ole merkitystä indeksoinnin tai hakukoneoptimoinnin kannalta. Sekä domain.com/ että domain.com ratkaisevat saman sisällön. Pää-URL-osoitetta ei voi ohjata uudelleen käyttämällä lopussa olevaa tai ei-alkuviivaa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää tekoälyä tekstinkirjoitustaitojen parantamiseen

Vinkkejä perässä

Seuraavassa luettelossa on vinkkejä viimeisen vinoviivan käyttämiseen URL-osoitteessa:

  • URL-osoitteiden lopussa olevat vinoviivat ovat vakioratkaisu verkkosivuston sisällölle.
  • Verkkosivustojen omistajien tulee olla toiminnassaan johdonmukaisia ​​käyttämällä perässä olevaa kauttaviivaa. Älä sekoita hakemistoja tiedostojen kanssa käyttämällä URL-osoitteiden lopussa olevaa kauttaviivaa.
  • Ole yhdenmukainen haluamasi version kanssa.
  • Käytä ensisijaista versiota sisäisissä linkeissä.
  • Jos sekä viimeinen kauttaviiva että ei-alkuviiva sisältävät saman sisällön, käytä 301-uudelleenohjausta määrittääksesi käyttäjän ja hakukoneiden ensisijaisen version.
  • Jos 301-uudelleenohjaus ei ole mahdollista, käytä ensisijaista linkkitunnistetta (rel=”canonical”) kaksoissivulla osoittaaksesi haluttuun versioon.

Saat lisätietoja hakukoneoptimoinnista ja perässä olevasta vinoviivasta tutustumalla tähän liittyvään vinoviiva SEO:n oppaaseen.

Viimeisten vinoviivojen lisääminen ja poistaminen

WordPressin käyttäminen

Jos käytät WordPressiä verkkosivustollasi, perässä olevien vinoviivojen lisääminen ja poistaminen on helppoa. Seuraa vain näitä ohjeita.

  • Siirry kohtaan Asetukset > Pysyvät linkit.
  • Napsauta “Viestin nimi” lisätäksesi automaattisesti loppuviivat URL-osoitteisiin ja määrittääksesi oikean 301-uudelleenohjauksen.
  • Toinen vaihtoehto on valita “Muokattu rakenne” ja kirjoittaa kenttään /%postname%/ lisätäksesi loppuviivan URL-osoitteisiin tai /%postname% poistaaksesi viimeisen vinoviivan URL-osoitteista.

Käyttämällä .htaccess-tiedostoa

.htaccess-tiedosto on hajautettu palvelimen määritystiedosto. Jos sinulla on pääsy tähän tiedostoon, voit käyttää seuraavia uudelleenkirjoitusehtoja ja -sääntöjä lisätäksesi tai poistaaksesi perässä olevia kauttaviivoja verkkosivustollesi.

Lisää perään kauttaviiva:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*[^/])$ /$1/ [L,R=301]

Poista perässä oleva kauttaviiva:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)/$ /$1 [L,R=301]

Kanonisen linkkitunnisteen käyttäminen

Toinen tapa muuttaa perässä olevaa kauttaviivaa verkkosivustolla on käyttää kanonista linkkitunnistetta. Voit käyttää tätä HTML-elementtiä osoittamaan, että verkkosivu on toisen sivun kopio lisäämällä -tunnisteen HTML-koodin head-osioon. href-linkki osoittaa haluttuun versioon. Alla olevassa esimerkissä kanoninen linkki osoittaa hakemistoon perässä kauttaviivalla.

Huomautus: Jos verkkosivulla on vaihtoehtoisia versioita, joissa käytetään hreflang-linkkitunnistetta, varmista myös, että määrität oikeat uudelleenohjaukset tai ensisijaiset linkit, jotka sopivat sivulle. Alla on esimerkki kanonisesta tunnisteesta:

🔥 Empfohlen:  Mikä on Discord Server Boost ja onko se sen arvoinen?

Viimeinen vinoviiva yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, joka vastaa kysymykseen siitä, mikä on perässä oleva kauttaviiva.

Kuten huomasit, perässä oleva vinoviiva on eteenpäin suuntautuva kauttaviiva (/), joka on sijoitettu URL-osoitteen loppuun. Ja perässä olevia vinoviivoja käytetään yleensä osoittamaan verkkosivuston hakemistoa tiedoston sijaan. Nykyaikaisilla CMS-alustoilla ja verkkosivustoilla on kuitenkin usein sama sisältö sekä URL-osoitteen lopussa että ei-lopetussa versiossa. Joten on parasta valita ensisijainen versio ja määrittää oikea uudelleenohjaus hakukoneille, kuten Googlelle, indeksointia ja hakemistoa varten.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents