Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka pieni markkinointipäätös vei Coca-Colan Sky-markkinoille?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka pieni markkinointipäätös vei Coca-Colan Sky-markkinoille?

Dr. John S. Pemberton, apteekki Atlantassa, Georgiassa, loi uudenlaisen sokeripitoisen juoman, jota myydään soodalähteissä ja joka synnytti Coca-Colan. Juoman nimeämisen ansiot ovat Frank M. Robinson, samoin kuin nykyäänkin käytetyn tavaramerkin suunnittelusta.

Coca-Cola perustettiin vuonna 1886, ja siitä veloitettiin tuolloin vain viisi senttiä. Samaan aikaan Coca-Colan historian markkinointitoimet toteutettiin ilmaisten kuponkien tai juomanäytteiden kautta.

On vaikea olla hämmästymättä rakkaudesta, jota Coca-Cola on saanut 135 vuoden ajan. Nykyään tuntemamme koksi ei aina ollut tällainen, se on käynyt läpi useita iteraatioita vuosien varrella. Se alkoi myydä yhdeksän juomaa päivässä Georgiassa ja myi yli 1,9 miljardia juomaa yli 200 yrityksessä ympäri maailmaa päivittäin. Näin brändi on kehittynyt perustamisestaan ​​lähtien. Luemme kuinka.

Coca-Colan historia

Ennen tohtori John S. Pembertonin kuolemaa hän myi Coca-Cola-reseptinsä silloiselle amerikkalaiselle tycoonille ja poliitikolle Asa Candlerille. Mies Coca-Cola-yhtiön menestyksen takana. Hänellä oli keskeinen rooli brändin levittämisessä koko maassa.

Hän hankki kaikki Coca-Colan oikeudet ja perusti sen nimellä The Coca-Cola Company vuonna 1892 ja laajensi siirapin jakelua soodalähteisiin Atlantan ulkopuolella. Hän mainosti juomaa myös antamalla sitä ilmaiseksi ja merkitsemällä apteekkeihin ja virvoitusuihkulähteisiin tavaramerkin nimiä.

Peli muuttui brändille, kun liikemies nimeltä Joseph Biedenharn aloitti juoman pullotuskonseptin. Coca-Colan kysynnän merkittävä kasvu johti ajatukseen, että soodalähteen pitäisi olla kannettava.

Pystyäkseen kasvavaan kysyntään Candler oli perustanut monia siirappitehtaita eri puolille maata esimerkiksi Dallasissa, Chicagossa ja Los Angelesissa. Tuona aikana soodasuihkulähteet olivat ainoa tapa kuluttaa hiilihapotettuja juomia Yhdysvalloissa. Asa Candler oli taitava liikemies, mutta hän aliarvioi Coca-Colan tulevaisuuden, koska se olisi kannettavissa pulloissa mieluummin kuin soodalähteissä.

Vuonna 1899 kaksi asianajajaa, Benjamin Thomas ja Joseph Whitehead, ottivat yhteyttä Candleriin myydäkseen Coca-Colan oikeudet heille. Hän myi hetkessä pullotusoikeudet heille yhdellä dollarilla sopimuksella, jolla ei ollut viimeistä voimassaolopäivää.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä MailChimp-ponnahdusikkuna Shopify-tiliin?

Syy, miksi Candler myi oikeudet niin halvalla, osoittaa todella, että hän uskoi, ettei pullotus koskaan olisi hitti. Asiat eivät kuitenkaan menneet Candlerin olettamusten mukaan, pullotuksesta tuli suosittu, ylittäen suihkulähteiden myynnin vuonna 1928.

Päättymättömään sopimukseen sisältyi, että Candler oli allekirjoittanut siirapin toimittamisesta kiinteään hintaan, mikä tarkoitti, että Coca-Colan voitot voidaan kaksinkertaistaa vain maksimoimalla myydyn tuotteen määrä ja minimoimalla kuluttajalle maksettava hinta.

Markkinointistrategia, joka teki Coca-Colasta yhden maailman suurimmista brändeistä

Tarina Coca-Coalin 5 sentin hintalapun takana

Miksi coca-cola ei muuttanut hintaaan 70 vuoteen?

Coca-Colan nerokas markkinointistrategia

Brändi päätti tehdä aggressiivisia markkinointikampanjoita yhdistääkseen tuotteensa viiden sentin hintalappuun. Tämä osoittautui onnistuneeksi kampanjaksi, koska kuluttajat luulivat brändin myyvän tuotteen itse.

Tämän seurauksena se kannusti vähittäiskauppiaita myymään tällä hinnalla, vaikka korkeampi hinta pienemmällä määrällä olisi voinut tehdä niistä kannattavampia.

1950-luvulle asti koksin hinta pysyi samana viidessä sentissä, koska se ei halunnut vaikuttaa kuluttajien psykologisiin assosiaatioihin.

Kun virvoitusjuoma jatkoi suosiotaan pullon muodossa, se synnytti myös sen kilpailijat, jotka alkoivat valmistaa kopioita. Tämä tapaus teki mainonnasta olennaisen osan Coca-Colaa.

He alkoivat mainostaa sen tuotetta aitoina ja käynnissä kampanjoita kannustaakseen yleisöä “vaatimaan aitoa”. Voittaakseen kilpailijat he ovat ensimmäiset, jotka valmistavat muotoiltuja pulloja. Tämän allekirjoitustyylin ansiosta yritys pystyi erottamaan tuotteensa jäljennöksistä. Siitä lähtien brändi alkoi tehdä mainoksia, joilla oli aina vaikutusta sen kuluttajiin.

Coca-Cola piti aina kiinni yksinkertaisuudestaan, he eivät ole koskaan poikenneet sen ajattomista ja perustavanlaatuisista ihanteista. Vuosikymmenten ja lukuisten markkinointikampanjoiden aikana Coca-Cola on jatkuvasti ilmaissut yhden vakuuttavan viestin: yksinkertaisen nautinnon iloa elämässä yksinkertaisilla iskulauseilla, kuten “Nauti” ja “Onnellisuus”, jotka näyttävät toimivan kaikkialla maailmassa.

Vaikka brändi oli ollut globaali ikoni, se ymmärsi, että saavuttaakseen kuluttajat heidän täytyy personoida ja puhua paikallisella tasolla. Jokaisella maalla on oma versionsa Coke-mainoksesta, joka on räätälöity sen paikallisen kulttuurin ja kielen mukaan, ja kunkin alueen suosituimmat nimet on painettu pulloihin ja tölkkeihin brändin nimen tilalle.

🔥 Empfohlen:  Tekstistä puheeksi TikTok 2023: Kuinka käyttää sitä + esimerkkejä

Johtopäätös

Joten voidaksesi pelata pomona markkinointimaailmassa, sinun tulee ottaa oppia Coca-Colan markkinointistrategioista.

He ovat täydellinen esimerkki menestyvän globaalin brändin rakentamisessa. Tämä on tekemällä ihmisten välisistä suhteista paremmin suhteellisia, ottamalla käyttöön innovatiivisia malleja ja tyylejä pysyen uskollisena yksinkertaisille periaatteille ja luomalla brändättyjä kokemuksia.

UKK

Milloin Coca lakkasi olemasta 5 senttiä?

Vuonna 1959, kun inflaatio iski, tuotemerkki lakkasi myymästä koksia 5 sentillä tai yhdellä nikkelillä.

Milloin Coca maksoi 5 senttiä?

Koksin kiinteä hinta oli 5 senttiä vuosina 1886-1959.