Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

DirectX 12 vs. DirectX 11: mikä on paras PC-pelaamiseen?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: DirectX 12 vs. DirectX 11: mikä on paras PC-pelaamiseen?

DirectX 12 on uusin grafiikkasovellusliittymä, joka tukee Windows 11:tä, mutta monet parhaista PC-peleistä toimivat silti joko DirectX 11:llä tai sisältävät vaihtomahdollisuuden. Kumpi kannattaa valita?

Vaikka useimmat DirectX-päivitykset ovat iteratiivisia, DirectX 12 edustaa valtavaa muutosta API:ssa, jota Microsoft on kehittänyt useiden vuosikymmenien ajan. Se voi parantaa huomattavasti peliesi suorituskykyä, ja siinä on muutamia ainutlaatuisia ominaisuuksia, joihin DirectX 11 ei pääse.

Grafiikkasovellusliittymät eivät ole samanarvoisia

Meillä on täydellinen selitys, jossa kerrotaan, mitä DirectX on, mutta on tärkeää selvittää nopeasti, mikä graafinen sovellusliittymä (API) on. Grafiikkasovellusliittymä käsittelee ohjeiden kääntämisen ohjelmistosta (pelistäsi) laitteistosi (näytönohjainkorttisi ja prosessorisi) standardoiduiksi ohjeiksi.

Kaikkia grafiikkasovellusliittymiä ei kuitenkaan rakenneta samalla tavalla. Kuten näet Vulkan API:n erittelystämme, se tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin DirectX useimmissa peleissä. API overhead voi edustaa merkittävää eroa suorituskyvyssä pelejä pelattaessa, joten vaikka voi tuntua hyvältä käyttää mitä tahansa DirectX-versiota, se voi olla yksi tärkeimmistä säädettävistä asetuksista.

DirectX 12 vs. DirectX 11: mitä eroa on?

Säteenseurannan käyttö Battlefield V:ssä.

DirectX 11:n ja DirectX 12:n välillä tärkein ero on, että DirectX 11 on korkean tason API, kun taas DirectX 12 on matalan tason API. Pelisi ja laitteistosi välillä on useita kerroksia. Matalan tason API:t ovat lähempänä laitteistoa, kun taas korkean tason API:t ovat kauempana ja yleisempiä.

Se on tärkeä ero DirectX 11:n ja DirectX 12:n välillä. Lyhyesti sanottuna DirectX 12:n avulla pelinkehittäjät voivat kohdistaa optimoinnit lähemmäksi laitteistoa, mikä vähentää API:n ja näytönohjaimen aiheuttamia ylimääräisiä kustannuksia. Toisaalta kehittäjien on myös vaikeampaa työskennellä.

Julkaisuhetkellä DirectX 12 osoitti itse asiassa hieman heikompaa suorituskykyä kuin DirectX 11, pääasiassa sen monimutkaisuuden vuoksi. Kehittäjät ovat kuitenkin kohdistaneet DirectX 12:een enemmän – heh – suoraan viime vuosien aikana ja puristaneet lisää optimointeja. Jatkossa DirectX 12 toimii paremmin kuin DirectX 11 useimmissa peleissä.

🔥 Empfohlen:  LG:n uusin 4K-näyttö haluaa olla älykkään kotisi keskitin

Toinen merkittävä muutos DirectX 12:ssa on rinnakkaislaskenta. DirectX 11 käsittelee sarjaoperaatioita, mikä tarkoittaa, että on yksi jono toimintoja, jotka suoritetaan järjestyksessä. Rinnakkaislaskenta tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden soittaa useita puheluita samanaikaisesti, mikä parantaa huomattavasti toiminnan tehokkuutta.

Vastaavasti DirectX 12 avaa mahdollisuuden asynkronisiin toimintoihin. Tämä on samanlainen kuin rinnakkaislaskenta, mutta ne eivät ole sama asia. Asynkronisen laskennan avulla laitteistosi voi jatkaa toimintaansa odottamatta toisen toiminnon valmistumista. Prosessori voi esimerkiksi suorittaa johdannon vastaanottaakseen tekstuureja muistista ja siirtyä suorittamaan toisen toiminnon (kuten merkin tekoälyä) odottamatta muistikäskyn päättymistä. Tämä priorisointi voi vähentää viivettä tuhansissa paikoissa, jolloin pelit toimivat paljon nopeammin.

Lopuksi, DirectX 12 tukee myös useita DirectX 12 Ultimate -ominaisuuksia. Voit lukea näistä DirectX-erittelystämme, mutta ne sisältävät säteenseurannan ja muuttuvan nopeuden varjostuksen muiden visuaalisten ja suorituskykyisten ominaisuuksien ohella.

DirectX 12 vs. DirectX 11: suorituskyky

DirectX 11:n ja DirectX 12:n välillä on paljon teknisiä eroja, mutta suorituskyky on kuningas. Kuten yllä olevasta kaaviosta näet, saat lähes aina paremman suorituskyvyn DirectX 12:lla kuin DirectX 11:llä, joten on parasta käyttää uudempaa APIa.

Näimme “melkein”, koska API ei ole ainoa suorituskyvyn tekijä. Tietyt pelit eivät näe juurikaan hyötyä DirectX 12:sta, koska jotkut pelit näkevät enemmän hyötyä matalan tason optimoinnista kuin toiset. ei esimerkiksi näe periaatteessa muutosta suorituskyvyssä. Mutta jolla on valtava tekoälytyökuorma, joka hyötyy asynkronisesta laskennasta, se näkee valtavan parannuksen. ja istua jossain keskellä.

Pelit eivät ole ainoa tekijä. Yllä olevat tulokset kerättiin AMD RX 7900 XTX:llä, joka on AMD:n uusimmasta sukupolvesta. Uudemmat näytönohjaimet ja prosessorit hyötyvät DirectX 12:sta enemmän kuin vanhemmat sukupolvet.

Täällä on kuitenkin aika leveä verkko. Puhumme useiden viimeisten sukupolvien parannuksesta, kun taas lähes vuosikymmenen ikäisissä näytönohjainkorteissa parannus on pienempi. Jos sinulla on moderni tietokone, DirectX 12 on yleensä oikea vastaus.

🔥 Empfohlen:  4 vinkkiä sisällön kirjoittajan palkkaamiseen + mistä löytää paras kirjoittaja strategiaasi varten

Pitäisikö sinun käyttää DirectX 12:ta?

On olemassa kymmenkunta tai useampia pelejä, jotka tukevat DirectX 11:tä ja DirectX 12:ta, mukaan lukien ja Useimmat pelit käyttävät oletuksena DirectX 11:tä yhteensopivuussyistä, mutta on hyvä idea vaihtaa DirectX 12 -tilaan.

Ainoa poikkeus on, jos sinulla on vanhempi tietokone, joka on 10 vuotta tai enemmän. Vanhemmat laitteistot voivat toimia sujuvammin DirectX 11:ssä tai DirectX 12:sta ei välttämättä ole juurikaan hyötyä. Valtaosan ihmisistä tulisi kuitenkin valita DirectX 12 sen laajempien ominaisuuksien ja paremman pelioptimoinnin vuoksi.

Table of Contents