Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sony tuo maailman ensimmäisen QD-OLED-television CES 2023 -tapahtumaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sony tuo maailman ensimmäisen QD-OLED-television CES 2022 -tapahtumaan

No, tässä on yllätys. Yli kahden vuoden spekuloinnin jälkeen Samsungin suunnitelmista myydä kvanttipiste-OLED (QD-OLED) -televisio (jonka se tavallaan toi CES:lle), käy ilmi, että Sony tulee olemaan ensimmäinen yritys, joka markkinoi televisiota. uudessa hybridinäyttötekniikassa. Google TV:llä toimiva Master Series A95K tulee 55- ja 65-tuumaisena, kun vähittäismyynti ja hinnat julkistetaan keväällä 2022.

Mikä on QD-OLED?

Sony

QD-OLED on eräänlainen pyhä malja TV-näyttötekniikan suhteen, koska se yhdistää kvanttipisteiden vaikuttavat väri- ja kirkkausominaisuudet täydelliseen mustaan ​​ja OLED-television itsestään valaisevien pikselien tarjoamaan äärettömään kontrastiin. Teoriassa tällaisen television pitäisi kyetä poikkeuksellisen kirkkaaseen – mitä yleensä yhdistämme QLED-televisioihin – säilyttäen samalla sekä mustemustan että väritarkkuuden, josta OLED tunnetaan, samalla kun vältetään halo- tai blooming-efekti, joka löytyy muista kuin OLED-televisioista. Katso täydellinen QD-OLED-selittäjä saadaksesi lisätietoja tästä uudesta näyttötekniikasta.

Pitääkö Sonyn Master Series A95K nämä ylevät lupaukset? On liian aikaista sanoa, koska Sony on tiukkasanainen todellisista teknisistä tiedoista ja sanoo vain, että sen uusi QD-OLED-paneeli “tehostaa värien kirkkautta jopa 200 % perinteisiin televisioihin verrattuna”. Emme tiedä, tarkoittaako Sony LED-televisioita, QLED-televisioita vai OLED-televisioita sanoessaan “perinteiset televisiot”, mutta kuulostaa siltä, ​​että se yrittää välttää väitteitä, jotka vertaavat QD-OLEDiä suoraan QLED- tai OLED-malleihin.

Sen sijaan yritys näyttää keskittyneen enemmän QD-OLEDin väriominaisuuksiin. Se on jopa antanut A95K:lle uuden version Triluminos-teknologiastaan, nimeltään XR Triluminos Max, joka “tarjoaa laajimman väripalettimme ja toistaa luonnollisesti kauniita sävyjä ja sävyjä”, Sonyn mukaan.

A95K:n virtalähteenä on Sonyn lippulaiva Cognitive Processor XR -piirisarja, joka käyttää tekoälyä todenmukaisempien kuvien tuottamiseen.

Kamera ja anturit

Sony

Yhdessä Sonyn muiden 2022 Bravia XR -mallien kanssa A95K saa integroidun version Sonyn uudesta BraviaCam-kamerasta. Magneettisesti asennetun kameran, jossa on fyysinen yksityisyyskytkin, väitetään mahdollistavan useita uusia toimintoja. Pakkauksesta lähtien voit käyttää sitä videokeskusteluihin tuettujen Google TV -sovellusten kautta. Mutta ajan myötä, tulevien laiteohjelmistopäivitysten myötä, Sony sanoo, että voit käyttää eleitä television ohjaamiseen ja että kamera auttaa jopa äänen ja kuvan optimoinnissa, kun se skannaa huonetta nähdäkseen, missä ihmiset istuvat suhteessa televisioon. . Se voi myös himmentää paneelin kirkkautta, kun se havaitsee, ettei kukaan katso, mikä voi säästää energiaa.

🔥 Empfohlen:  Käytännöllinen opas dummy-muuttujan ansaan, jossa on ratkaisu Pythonissa

Antureiden käytöstä puhuttaessa A95K:ssa on uusi Netflix Adaptive Calibrated Mode, joka käyttää television sisäisiä valoantureita kuvanlaadun kalibroimiseen Netflixistä suoratoistettaessa. Se kuulostaa paljon Dolby Vision IQ:lta, mikä on mielenkiintoista, koska huolimatta Sonyn tuesta Dolby Visionille HDR-muodossa, se on toistaiseksi kieltäytynyt sisällyttämästä Dolby Vision IQ:ta mihinkään televisioihinsa. Sonylla on myös mukautuva kalibroitu tila omalle suoratoistopalvelulleen, Sony Bravia Corelle.

Lopuksi täysi HDMI 2.1

Mitä tulee A95K:n HDMI-ominaisuuksiin, Sony ei ole enää jäljessä OLED-televisiomaailmassa. Sinulla on neljä HDMI-porttia, joista kaksi tukee HDMI 2.1 -ominaisuuksia, joita Sony-fanit ovat kaivanneet: Täysi 48 Gbps kaistanleveys, 4K 120 Hz:llä, automaattinen matalan latenssin tila (ALLM) ja muuttuva virkistystaajuus (VRR). Tämä viimeinen – VRR – on ollut erityisen kipeä paikka Sonyn vuoden 2021 televisioiden omistajille. Sony lupasi VRR:n näille televisioille laiteohjelmistopäivityksen kautta, mutta toistaiseksi vain kourallinen LED-pohjaisista 2021-malleista on saanut sen.

VRR on keskeinen etu Xbox- ja PC-pelaajille, mutta A95K tukee myös kahta PlayStation 5:lle ominaista ominaisuutta: automaattista HDR-sävykartoitusta, jonka avulla PS5 tunnistaa ja hyödyntää television kaikkia HDR-ominaisuuksia, sekä automaattista genrekuvatilaa, joka muuttaa kuvatilaa sen mukaan, käytätkö PS5:tä pelaamiseen vai median suoratoistoon.

Suunnittelu ja ääni

Sony

Yksi asia on varma: A95K ei ehkä ole viimeinen sana kuvanlaadussa, mutta televisio itsessään on todellinen ulkonäkö. Paneelissa on poikkeuksellisen ohuet reunat kaikilla sivuilla, ja Sony on antanut sille sokkelityylisen jalustan, jossa on kaksi asentoa. Eteen asennossa jalustan näkyvyys on minimoitu, kun taas taka-asennossa saat television lähes tasolle seinän kanssa ilman seinätelinettä.

Sonyn vuoden 2021 OLED-mallien mukaisesti A95K käyttää Acoustic Surface Audio+ -tekniikkaa, joka muuttaa koko näytön jättimäiseksi kaiuttimeksi kahden täyden alueen kaiuttimen ja kahden subwooferin ansiosta. Palaa myös Sonyn keskikanavan synkronointiominaisuus, jonka avulla televisio toimii keskikanavan kaiuttimena, kun se on kytketty yhteensopivaan Sony soundbariin, kuten HT-A7000 tai HT-A5000.

🔥 Empfohlen:  Sonos kiusaa Era-sukupolven tulevaa julkaisua

A95K:n vaikuttavaa ominaisuussarjaa täydentävät handsfree-ääniohjaus sisäänrakennettujen mikrofonien kautta, uudelleen suunniteltu ja helposti puhdistettava kaukosäädin, jossa on taustavalo, sekä hatun kärki ympäristöön Sonyn luoman kierrätysmuovin muodossa. Sorplas. Sonyn mukaan sen Sorplasin käyttö ja muut muovia vähentävät toimet vähentävät televisioidensa muovin kokonaiskäyttöä “jopa 60 %, mikä vastaa noin 140 000 000 CD-levyä”.