Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

UIDAI:n vuosikymmen (2009 – 2023): Haasteita ja vaikutuksia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: UIDAI:n vuosikymmen (2009 – 2019): Haasteita ja vaikutuksia

The Intian yksilöllinen tunnistusviranomainen (UIDAI) on lakisääteinen viranomainen, joka perustetaan määräysten mukaisesti Aadhaar Act 2016 12. heinäkuuta 2016 alkaen Intian hallitus, elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriön alainen. Ennen perustamistaan ​​lakisääteiseksi viranomaiseksi UIDAI toimi silloisen suunnittelutoimikunnan liitännäistoimistona ja perustettiin kymmenen vuotta sitten 28. tammikuuta 2009.

UIDAI luotiin tavoitteena antaa a Yksilöllinen tunnistenumero (UID), nimeltään Aadhaar Intian kansalaisille. UID:n oli oltava riittävän vankka, jotta se eliminoisi päällekkäiset ja väärennetyt henkilöllisyydet ja myös varmistaisi ja todentaisi helposti ja kustannustehokkaasti. Viranomainen on tähän mennessä onnistunut antamaan yli 124 miljoonan Aadhaar-numeron Intian asukkaille.

Vuoden 2016 Aadhaar-lain jälkeen UIDAI vastaa Aadhaarin elinkaaren kaikkien vaiheiden toiminnasta ja hallinnasta, politiikan, menettelyn kehittäminen. Ja myös antaa järjestelmällisesti Aadhaar-numeroita yksilöille ja suorittaa todennusta sekä henkilötietojen ja todennustietueiden turvallisuutta.



UIDAI:n visio ja missio

UIDAI:n visio on antaa Intian asukkaille ainutlaatuinen identiteetti ja digitaalinen alusta autentikoida milloin tahansa ja missä tahansa.

UIDAI:n tehtävä on

  • Varmistaa Intian asukkaille hyvän hallinnon, tehokkaan, avoimen ja kohdistetun tukien, etuuksien ja palvelujen, joiden menot aiheutuvat Intian konsolidoidusta rahastosta, toimittamisesta yksilöllisten henkilötunnusten avulla.
  • Kehittää politiikkaa, menettelyä ja järjestelmää Aadhaar-numeron myöntämiseksi Intian asukkaille, jotka pyytävät sitä lähettämällä väestötietonsa ja biometriset tietonsa ilmoittautumisprosessin kautta.
  • Kehittää politiikkaa, menettelyä ja järjestelmiä Aadhaar-haltijoille heidän digitaalisen identiteettinsä päivittämiseen ja todentamiseen.
  • Varmista teknologiainfrastruktuurin saatavuus, skaalautuvuus ja joustavuus.
  • Rakenna pitkällä aikavälillä kestävä organisaatio viemään eteenpäin UIDAI:n visiota ja arvoja.
  • Varmistaa henkilöiden henkilöllisyystietojen ja todennustietueiden turvallisuus ja luottamuksellisuus.
  • Varmistaa, että kaikki henkilöt ja virastot noudattavat Aadhaar-lakia kirjaimellisesti ja hengessä.
  • Tehdä säännökset ja säännöt yhdenmukaisiksi Aadhaar-lain kanssa Aadhaar-lain määräysten toteuttamiseksi.

Jotkut UIDAI:n päätoiminnoista ovat vuoden 2016 Aadhar-lain mukaan:

  • Ilmoittautumiseen ja varmennusprosessiin vaadittavien sääntöjen, demografisten ja biometristen tietojen määrittäminen.
  • Yhden tai useamman entiteetin nimeäminen ylläpitämään keskustietovarastoa
  • Aadhaar-numeroiden luominen ja määrittäminen henkilöille ja Aadhar-numeron todentaminen.
  • Ylläpidä ja päivittää yksilöiden tietoja CIDR:ssä säännöissä määrätyllä tavalla
  • Aadhaar-numeron ja -tietojen pois jättäminen ja deaktivointi määräysten mukaisesti.
  • Aadhaar-numeroiden käyttötavan määrittäminen etujen, palvelujen ja muiden tarkoituksiin, joihin Aadhar-numeroita voidaan käyttää, tarjoamiseen tai käyttämiseen.
  • Tietueiden ja tietojen pyytäminen tarkastuksia, tiedusteluja ja tarkastustoimia varten CIDR:n Aadhaar Actin tarkoituksia varten.
  • Tiedonhallinta, suojausprotokollat ​​ja muut Aadhaar-lain mukaiset teknologiset suojatoimet.
  • Maksujen periminen ja periminen tai rekisterinpitäjän, rekisteröintitoimistojen tai muiden palveluntarjoajien valtuuttaminen perimään tällaisia ​​maksuja tarjoamistaan ​​palveluista.
  • Fasilitaatiokeskusten ja valitusmekanismien perustaminen yksilöiden, rekisterinpitäjien, rekisteröintitoimistojen ja muiden palveluntarjoajien valitusten korjaamiseksi.
🔥 Empfohlen:  Skaalautuvat intialaiset luomu- ja ayurvedamerkit - haasteita ja ratkaisuja


UIDAI:n haasteet ovat

Biometriset haasteet – Mikään yksittäinen biometrinen menetelmä ei riitä ainutlaatuisuuden takaamiseen. Koska se tarvitsee kasvokuvan, kahdeksan tai kymmenen sormenjälkeä ja mahdollisesti iiriksen. Ongelmana on se, että merkittävällä osalla väestöstä ei ole toivottua biometristä mallia: alle 8-vuotiaat lapset. Ilmoittautumispakkaus, joka sisältää kaiken mobiiliyksikölle. Ilmoittautuneiden yksinkertainen koulutus, kuten video, kun he odottavat ilmoittautumista.

Maaseudun biometriset haasteet – Sormenjälki on sosiaalisesti hyväksyttävää, mutta se vaatii fyysistä kontaktia. Manuaalinen työ, likaiset kädet, tulosteiden sieppaamiseen tarvittava apu aiheuttavat suuren määrän virheitä tai puuttuvia tulosteita. Iirisskannaus on parempi tekniikka, koska se on vähemmän koskettavaa, mutta tarvitsee kameran uudelleensuunnittelua maaseutuympäristöä varten. Tarvitset parannetun käyttäjäystävällisen kaappauksen rekisteröityäksesi avoimeen tilaan. Sen tarpeet tilanneseurannassa ilmoittautumista ja jatkuvaa seurantaa varten.

Biometrinen De – päällekkäisyys – Olettaen 10 sormenjälkeä jokaisesta henkilöstä. Kopiointihaku edellyttää, että jokaista sormenjälkeä verrataan koko tietokantaan. Olettaen, että huippukuormitus on 1 miljoona rekisteröitymistä päivässä 800 miljoonan tietokannan koolla.

Arkkitehtuurin haasteet – Arkkitehtuurihaasteita ovat hajautettu laskenta, pilvilaskenta ja virtualisointi, muistitietokantoissa sekä laskennan ja verkon optimointi.

Verkkoinfrastruktuuri – Koska maaseudun nettiyhteydet ovat erittäin huonot, hallituksen on työskenneltävä paremman matkaviestinverkon saamiseksi maaseudulle. Ilmoittautumisasiakkaan on toimittava offline-tilassa ja lähetettävä erä, kun yhteys on muodostettu. Sen pitäisi toimia luottokorttien POS-verkoissa.

Turvallisuus ja petosten havaitseminen – Se tekee siitä turvallisen asiakkaalle, palvelimen on kyettävä havaitsemaan ja estämään tunkeilijat. Sen pitäisi havaita petokset kirjauspoluilla. Tee automaattisia hälytyksiä, kuten luottokorttihälytyksiä, jotka perustuvat epäilyttäviin kuvioihin.

Useiden riskien hallinta – Se hallitsee useita riskejä, kuten adoptio-, rekisteröinti-, poliittinen-, teknologia-, mittakaava-, kestävyys-, yksityisyys- ja turvallisuusriskejä.



UIDAI:n ja Aadhaarin vaikutus

Yli 90 % intialaisista aikuisista on nyt ilmoittautunut Aadhaar-ohjelmaan, mikä tekee yhteensä noin 1,2 miljoonasta ihmisestä. Siitä on tullut yksi pilareista, joissa ihmiset keskustelevat hallituksen roolista elämässämme. Yksityisyyden arvo ja se, kuinka meidän pitäisi turvata se, miten julkista politiikkaa tulisi muotoilla ja toteuttaa ja hyödynnetäänkö teknologiaa todella kansalaisten edun mukaisesti.

🔥 Empfohlen:  Startupin käynnistäminen käsityömarkkinoilla: haasteita ja ratkaisuja

Identiteetti on tärkeä

Aadhaar-ilmoittautuminen on irrotettu henkilön kansalaisuudesta ja on sen sijaan kaikkien asukkaiden käytettävissä. Ollakseen oikeutettu ilmoittautumaan hakijan ei tarvitse todistaa Intian kansalaisuuttaan, hänen on todistettava vain, että hän on asunut vähintään 182 päivää. Aadhaarissa on identiteetti ensisijainen lähestymistapa, eikä numero itsessään osoita kansalaisuutta tai anna mitään oikeuksia tai etuja, ja se vain määrittää, kuka henkilö on.

Keskity osallisuuteen

Intiassa keskeinen keskustelu Aadhaarista on ollut sen vaatimuksista sisällyttämiseen. Se kiinnittää huomiota haavoittuvaan väestönosaan, sillä monet ihmiset, jotka on jätetty henkilökohtaisen laillisen identiteetin ulkopuolelle ja joilla on nyt pääsy kansallisesti ja laajalti tunnustettuun tunnistusmuotoon, kuten köyhät siirtolaiset, syrjäisten alueiden heimoväestö, transsukupuoliset henkilöt ja kodittomia.

Aseta yksityisyys etusijalle

Aadhaar toteutettiin ilman tietosuoja- ja yksityisyyslainsäädäntöä, ja se puuttuu Intiasta vielä tänäkin päivänä. Tämän seurauksena, vaikka UIDAI:n keskustietovarastoja ei ole rikottu, Aadhaar-korttien myöntämistä varten kerätyt demografiset tiedot ja itse Aadhaar-numero ovat joutuneet useaan otteeseen julkisten viranomaisten toimesta sekä vilpillisin keinoin.

Tietojen tila ja sen keräämistä, käsittelyä ja luovuttamista koskevat säännöt olivat epäselvät. Rajoitettu tiedonkeruu tiettyihin tarkoituksiin ja tietojen säilyttämisen valvonta on sisällytettävä ohjelmaan, teknisen järjestelmän suunnitteluun ja myös jokaisen identiteettitietojen käsittelyyn liittyvän kumppanin ja viraston sääntöihin.



Teknologiavalinnat ja niiden kustannukset

Aadhaar-ohjelma maksaa US $ 1,16 per ilmoittautuminen, mikä on alhaisin tunnistusohjelma maailmassa. Muissa osissa maailmaa ilmoittautuminen maksaa jopa 6 dollaria ja henkilökortti jopa 5 dollaria, mihin kehitysmailla ei ole varaa. Tämä tekee järjestelmän riippuvaiseksi todennuksen ja rekisteröinnin liitettävyydestä, jota on vaikea ottaa käyttöön maissa, joissa mobiili- ja internetin käyttö on vähäistä.

Tästä syystä UIDAI otti käyttöön offline-vahvistuksen vuonna 2018 Aadhaar-kortin QR-koodin avulla digitaalisesti allekirjoitetun kopion demografisista tiedoista. Se mahdollisti paikallisen todennuksen ilman yhteyttä keskitettyyn tietokantaan ja käsitteli myös vilpillisten Aadhaar-korttien ongelman.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ostaa irtotavarana jälleenmyyntiä varten: täydellinen opas

Taloudellinen osallisuus

Kun yritetään arvioida Aadhaar-järjestelmän vaikutusta, 2 tapausta ovat erittäin merkittäviä PDS, joissa edut ovat kiistanalaisia, ja rahoituspalvelut, joissa sen tehtävänä on nopeuttaa KYC-prosessia pankkitilien avaamisessa. Intian keskuspankki suositteli vuonna 2011 Aadhaar-pohjaisen e-KYC-prosessin käyttöä pienten pankkitilien avaamiseen.

Tämä sai sysäyksen vuonna 2014, kun Jan Dhan Yojana lanseerattiin, jonka kautta avattiin yli 300 miljoonaa tiliä eKYC:n avulla. Tilien käytön havaittiin lisääntyneen, kun rahaetuudet siirrettiin suoraan näille tileille, mikä viittaa siihen, että alkusaldon puute saattaa olla pelote